article
1.6130514
HELMOND - Kent u het verhaal over de pannenkoekenboot die naar Helmond kwam? Die komt ook écht. In september moet 'ie er liggen.
Eindelijk óp Helmonds 'knaal' aan de pannenkoek
HELMOND - Kent u het verhaal over de pannenkoekenboot die naar Helmond kwam? Die komt ook écht. In september moet 'ie er liggen.
http://www.ed.nl/regio/helmond/eindelijk-%C3%B3p-helmonds-knaal-aan-de-pannenkoek-1.6130514
2016-06-23T22:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4487657.1469008027!image/image-4487657.jpeg
Helmond,Horeca,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Eindelijk óp Helmonds 'knaal' aan de pannenkoek

Eindelijk óp Helmonds 'knaal' aan de pannenkoek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - Kent u het verhaal over de pannenkoekenboot die naar Helmond kwam? Die komt ook écht. In september moet 'ie er liggen.

  Het verhaal van de Helmondse pannenkoekenboot leek lange tijd op de soap rond de Burger King. Ook de fastfoodketen belooft al jaren naar Helmond te komen, maar de definitieve datum schuift telkens verder naar achteren. Maar in het geval van het dobberende restaurant is er alsnog witte rook: in september moet 'ie in de Zuid-Willemsvaart liggen.

  De laatste belangrijke hindernis werd begin deze maand overwonnen. Wethouder Stienen liet weten dat uiterlijk dit najaar de Julianabrug wordt gerepareerd. Bovendien is buurgemeente Laarbeek na jaren gesteggel eindelijk bereid haar brug in Aarle-Rixtel sporadisch op te zetten voor Helmonds vaarverkeer.

  En dus kan nu de spreekwoordelijke zweep erover bij de scheepswerf in Franeker. Daar wordt de boot, een Kempenaer uit 1927, nu in sneltreinvaart omgebouwd tot restaurant.

  In Helmond komt het vaartuig te liggen ter hoogte van verzorgingshuis Keyserinnedael. Er is plek voor 200 eters en op de kade komt volgend jaar een terras met nog eens 100 zitplaatsen. In de boot is verder een expositieruimte over de geschiedenis van Helmond en het kanaal.

  De boot in de Zuid-Willemsvaart is voor Onclin namelijk pas het begin van een nog veel langer traject. Helmond wordt de eerste van tien steden waar een pannenkoekenboot moeten komen. Ook plaatsen als Breda, Den Bosch, Sneek en Drachten wacht een dobberend restaurant.