article
1.6392042
HELMOND - De Helmondse kledingbank Melach gaat na ruim vier jaar sluiten. "We zijn enorm teleurgesteld in de gemeente. Als je om minima geeft, omarm je dit."
Enige kledingbank uit Helmond sluit deuren
HELMOND - De Helmondse kledingbank Melach gaat na ruim vier jaar sluiten. "We zijn enorm teleurgesteld in de gemeente. Als je om minima geeft, omarm je dit."
http://www.ed.nl/regio/helmond/enige-kledingbank-uit-helmond-sluit-deuren-1.6392042
2016-09-15T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6392043.1473883781!image/image-6392043.JPG
Helmond,Liefdadigheid-Goede doelen,Vrijwilligerswerk,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Enige kledingbank uit Helmond sluit deuren

Enige kledingbank uit Helmond sluit deuren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Henk Panhuijzen en Jeannette van den Berg in hun kledingbank Melach in Helmond die moet sluiten. foto Ton van de Meulenhof
  HELMOND - De Helmondse kledingbank Melach gaat na ruim vier jaar sluiten. "We zijn enorm teleurgesteld in de gemeente. Als je om minima geeft, omarm je dit."

  Ruim 900 mensen die in Helmond op of onder het bestaansminimum leven, kunnen binnenkort niet meer terecht bij kledingbank Melach.

  Op vrijdag 7 oktober gaat de deur van het pand aan de Kanaaldijk-NO definitief dicht. Een gebrek aan vrijwilligers, onzekerheid over de huisvesting en het nieuwe kledinginzamelbeleid van de gemeente Helmond hebben tot dit besluit van het bestuur geleid. "Ik heb er al de nodige tranen om gelaten", zegt Jeannette van den Berg. Ze is samen met haar vader Henk Panhuijzen vanuit een christelijke overtuiging sinds het begin in maart 2012 de drijvende kracht achter Melach.

  In de voorbije vierenhalf jaar zochten zo'n 1500 volwassenen en kinderen uit Helmond bij Melach regelmatig gratis kleding uit. De aanloop is alleen maar gegroeid, tot op dit moment zo'n 400 aangesloten gezinnen, zegt Van den Berg. "Maar we hebben te weinig handjes. Ooit hadden we twintig vrijwilligers, nu nog maar vijf."

  Lees alles in het ED van donderdag of in de digitale krant.