article
1.5431072
HELMOND - 't Patronaat in Helmond-West kan opgeknapt worden tot creatieve broedplaats. Er was nog twee ton extra nodig en dat geld is nu gevonden.
Extra geld voor opknappen Patronaat Helmond
HELMOND - 't Patronaat in Helmond-West kan opgeknapt worden tot creatieve broedplaats. Er was nog twee ton extra nodig en dat geld is nu gevonden.
http://www.ed.nl/regio/helmond/extra-geld-voor-opknappen-patronaat-helmond-1.5431072
2015-11-14T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5223477.1468418500!image/image-5223477.jpg
Helmond,Ambacht,Gemeenteraad,Gemeente,Patronaat,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Extra geld voor opknappen Patronaat Helmond

Extra geld voor opknappen Patronaat Helmond

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - 't Patronaat in Helmond-West kan opgeknapt worden tot creatieve broedplaats. Er was nog twee ton extra nodig en dat geld is nu gevonden.

  De gemeente Helmond wil 165.000 uittrekken en de provincie Noord-Brabant legt daar 30.000 euro bij. Als de gemeenteraad op 1 december akkoord gaat, staat niets meer in de weg om 't Patronaat de nieuwe bestemming te geven.

  Ambachtsgebouw
  Het pand aan de 2e Haagstraat moet een zogeheten Ambachtsgebouw worden dat onderdak biedt aan creatieve bedrijfjes zoals textielmakers, beeldend kunstenaars en houtbewerkers. Hiervoor wil de gemeente het gebouw in oude staat herstellen en de rechteraanbouw uit de jaren tachtig slopen. Om dit te kunnen betalen had de gemeente Helmond in 2013 al een half miljoen euro voor opzij gelegd.

  Extra verbouwingskosten
  Een jaar geleden bleek dat het gebouw uit 1930 in zulke slechte staat verkeerde, dat er twee ton extra verbouwingskosten nodig waren. De zoektocht naar dat extra geld heeft bijna een jaar geduurd. "We hebben diverse bronnen aangeschreven voor subsidies. Dat duurt telkens een lange tijd voordat je hoort of je bent geselecteerd", aldus een woordvoerder van de gemeente, die eigenaar is van 't Patronaat.

  Lees zaterdag meer in het ED, via e-paper of Blendle.