article
1.6127928
HELMOND - 'Lomp bouwvakkerswerk' en overvloedige regenval hebben voor de nodige schade gezorgd bij huurhuizen aan de Monseigneur Swinkelsstraat in Helmond. De bewoners zijn woest.
Flinke schade door regen in Leonardusbuurt in Helmond
HELMOND - 'Lomp bouwvakkerswerk' en overvloedige regenval hebben voor de nodige schade gezorgd bij huurhuizen aan de Monseigneur Swinkelsstraat in Helmond. De bewoners zijn woest.
http://www.ed.nl/regio/helmond/flinke-schade-door-regen-in-leonardusbuurt-in-helmond-1.6127928
2016-06-22T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6127929.1466581913!image/image-6127929.JPG
Helmond,Overstroming,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Flinke schade door regen in Leonardusbuurt in Helmond

Flinke schade door regen in Leonardusbuurt in Helmond

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Pirosca van de Nieuwenhof-Lefko baalt van de schade aan de huizen, maar nog meer van manier waarop de aannemer en Volksbelang met de kwestie zijn omgegaan. foto ton van de meulenhof
  HELMOND - 'Lomp bouwvakkerswerk' en overvloedige regenval hebben voor de nodige schade gezorgd bij huurhuizen aan de Monseigneur Swinkelsstraat in Helmond. De bewoners zijn woest.

  Ze voelen zich bij het verhalen van de kosten in de steek gelaten door aannemer Bots en verhuurder Volksbelang.

  Tijdens een rondje door zijn huis wijst Frans Holzken een voor een de beschadigingen aan. Vochtplekken op de muur, losgelaten behang, scheuren in de muur. Samen met zijn vrouw Sofie woont hij in een van de huurhuizen van Volksbelang die op dit moment fors worden gerenoveerd. Onder andere dakpannen, voegwerk en kozijnen worden vervangen. Ook krijgen de huizen dakkapellen.

  Ze zijn zeker niet de enigen. In een rij van zeven woningen heeft vrijwel elke bewoner zo zijn problemen met het renovatiewerk. Dat beaamt ook Pirosca van de Nieuwenhof-Lefko, die optreedt als woordvoerder namens haar buren. "Dat er iets fout gaat, kan gebeuren. Die hoosbui was overmacht, daar zijn de dakdekkers ook goed ziek van geweest."

  'Vervelend'
  Bij Volksbelang balen ze van de hele situatie. De woningbouwvereniging heeft de aannemer op de problemen aangesproken. Bewoners kunnen verder alle schadeformulieren opsturen. "Het is ontzettend vervelend wat er is gebeurd", zegt directeur Leon van Stiphout. "De medewerker die dit project begeleidt, was vorige week weg. Dat verklaart misschien een stuk miscommunicatie. Dat gaan we nu goedmaken. Het belangrijkste is dat we alle zorgen bij de bewoners wegnemen. Wij gaan voor hen kijken wat er aan de schade kan worden gedaan."

  Lees het hele verhaal in de papieren krant of via de e-paper.