article
1.6149288
HELMOND - De vergaderingen van de Helmondse gemeenteraad zijn over een tijdje live te volgen via de website van de gemeente. De gemeenteraad zelf heeft hierover dinsdagavond een besluit genomen.
Gemeenteraad Helmond binnenkort live te volgen via internet
HELMOND - De vergaderingen van de Helmondse gemeenteraad zijn over een tijdje live te volgen via de website van de gemeente. De gemeenteraad zelf heeft hierover dinsdagavond een besluit genomen.
http://www.ed.nl/regio/helmond/gemeenteraad-helmond-binnenkort-live-te-volgen-via-internet-1.6149288
2016-06-28T19:22:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4110687.1394638073!image/image-4110687.jpg
Helmond,Communicatie,Internet,Gemeenteraad,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Gemeenteraad Helmond binnenkort live te volgen via internet

Gemeenteraad Helmond binnenkort live te volgen via internet

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - De vergaderingen van de Helmondse gemeenteraad zijn over een tijdje live te volgen via de website van de gemeente. De gemeenteraad zelf heeft hierover dinsdagavond een besluit genomen.

  De gemeente koopt voor een kleine 50.000 euro aan apparatuur en software om de uitzendingen mogelijk te maken. Daarnaast trekt het de komende vier jaar jaarlijks zo'n 15.000 euro uit om de dienst in de lucht te houden.

  Inwoners
  Met de uitzendingen via internet hoopt de raad de inwoners van Helmond meer te betrekken bij de politiek. Daarnaast bieden de toekomstige uitzendingen de mogelijkheid voor politici en publiek om opnamen terug te kijken. Bovendien zorgt speciale software ervoor dat de debatten elektronisch worden uitgeschreven in tekst voor het nageslacht.

  Schermen
  In de raadsvergaderzaal van Boscotondo verandert ook het een en ander. Zo komen twee grote schermen aan de zijwanden te hangen waar de livebeelden van de vergadering op geprojecteerd worden. De gedachte is, dat dit de raadsleden én aanwezig publiek het makkelijker maakt om de vergaderingen te volgen. Nu kijkt de (vaak mager bezette) publieke tribune op de ruggen van de raadsleden.

  Raadsvergaderingen
  Wanneer de eerste 'livestream' te zien is, is nog niet bekend. Een bedrijf wordt nu in de arm genomen om de uitzendingen mogelijk te maken door onder meer camera's en schermen op te hangen in de raadszaal. Voorlopig komt alleen de maandelijkse raadsvergadering live op internet. De commissievergaderingen blijven alleen te volgen door live aanwezigheid van publiek. En anders kunnen geïnteresseerden later de (in dit geval door mensen) geschreven notulen daarvan opzoeken. Die zijn ook te vinden op de website van de gemeente Helmond.