article
1.6171934
HELMOND - Helmond krijgt een markthal op de plek van het afgebrande Speelhuis. Dat is een van de opvallendste onderdelen van het nieuwe centrumplan.
Helmond centrum: twee nieuwe parken, meer wonen, een waterplein en een markthal
HELMOND - Helmond krijgt een markthal op de plek van het afgebrande Speelhuis. Dat is een van de opvallendste onderdelen van het nieuwe centrumplan.
http://www.ed.nl/regio/helmond/helmond-centrum-twee-nieuwe-parken-meer-wonen-een-waterplein-en-een-markthal-1.6171934
2016-07-06T18:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6171935.1467815616!image/image-6171935.JPG
Helmond,Centrumvisie,Gemeente,Vrijetijdsbesteding,Centrum Helmond,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Helmond centrum: twee nieuwe parken, meer wonen, een waterplein en een markthal

Helmond centrum: twee nieuwe parken, meer wonen, een waterplein en een markthal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een toekomstbeeld van het Havenpark, gemaakt door de gemeente Helmond. Uiterst links staat een woontoren. Rechts staat de markthal tussen de bieb én de nieuwe entree van de Elzas Passage.
  HELMOND - Helmond krijgt een markthal op de plek van het afgebrande Speelhuis. Dat is een van de opvallendste onderdelen van het nieuwe centrumplan. 

  Woensdagavond presenteerde Helmond daarvan een eerste opzet. Die is gemaakt op basis van ideeën die inwoners mochten indienen. Hartje Helmond krijgt twee nieuwe parken. Het huidige Havenpark verandert van grasveld in écht park. Rondom de watertoren komt ook een park. Bij beide verrijzen huizen en woontorens. Wonen mag straks op meer plekken aan de randen van het centrum.

  Sjieker
  Nieuw winkelgebied komt er niet. Wel gaat Helmond proberen een handvol 'sjiekere' zaken à la Rituals te verleiden een filiaal te openen. Die moeten inwoners lokken van wijken als Brandevoort, Dierdonk en Stiphout.

  Waterplein
  Het gebied rondom het kanaal tussen het Havenplein en het Kasteel moet een 'ontspanningsplein met water' worden. Doorgaand verkeer op de Kanaaldijk wordt geweerd en er moet meer horeca gevestigd worden. Ook komt hier ruimte voor evenementen.

  Over veel details van het centrumplan volgt nog discussie. In principe zijn de plannen financieel haalbaar, aldus de gemeente.

  Lees donderdag meer in het ED of via de digitale krant.