article
1.6274596
HELMOND - Suzanne de V., die wordt verdacht van het vermoorden van haar vriend Michael Schmitt, blijft in de cel. Volgens de rechtbank is nog onduidelijk of zij hem doodde uit zelfverdediging.
Helmondse blijft vastzitten voor moord op Michael Schmitt
HELMOND - Suzanne de V., die wordt verdacht van het vermoorden van haar vriend Michael Schmitt, blijft in de cel. Volgens de rechtbank is nog onduidelijk of zij hem doodde uit zelfverdediging.
http://www.ed.nl/regio/helmond/helmondse-blijft-vastzitten-voor-moord-op-michael-schmitt-1.6274596
2016-08-18T10:36:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5984417.1478729019!image/image-5984417.JPG
Helmond,Moord-Liquidatie,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Helmondse blijft vastzitten voor moord op Michael Schmitt

Helmondse blijft vastzitten voor moord op Michael Schmitt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - Suzanne de V., die wordt verdacht van het vermoorden van haar vriend Michael Schmitt, blijft in de cel. Volgens de rechtbank is nog onduidelijk of zij hem doodde uit zelfverdediging.

  Volgens haar advocaat Peter van de Laar vocht Suzanne de V. in de nacht van 4 mei met haar vriend Michael Schmitt. Die greep haar tijdens de worsteling bij de keel en probeerde haar te wurgen. Ze kreeg op dat moment een hamer te pakken waarmee ze hem doodsloeg.

  Volgens hem was er verder in de jaren ervoor al sprake van een 'bizarre' relatie waarbij zij veelvuldig door hem werd mishandeld. Hij zou haar met een vuurwapen hebben bedreigd en dartpijlen naar haar hebben gegooid.

  Twijfels
  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft sterke twijfels bij het verhaal van De V. Officier van Justitie Jorick Schreurs noemde het vooralsnog zelfs 'onwaarschijnlijk' door het ontbreken van bewijzen. Zo had de vrouw geen ernstige verwondingen aan haar keel, die er volgens hem wel zouden moeten zijn vanwege de wurging.

  Verder kon de vrouw niet vertellen hoe ze aan de hamer kwam, omdat ze zich nog maar weinig van de worsteling kon herinneren. Het OM wees verder op een opgenomen gesprek in de gevangenis. Daarin zegt De V. tegen haar vader 'we hebben het goed meegespeeld.'

  Volgens advocaat Peter van de Laar waren er wel verwondingen aan de hals, licht weliswaar, maar ze waren er wel. Een van de buren heeft volgens hem tegen de politie verteld dat ze De V. om hulp hoorde roepen.

  Volgens de rechtbank is er niettemin teveel onduidelijk over wat er in de slaapkamer is voorgevallen. Het gaat bovendien om een ernstig levensdelict. De rechters willen de Helmondse daarom ook niet voorlopig op vrije voeten laten.