article
1.5742623
HELMOND - Het centrum van Helmond moet kleiner, veel gezelliger en groener worden met meer speciaalzaken. En wonen tussen en boven de winkels moet gestimuleerd worden.
Inwoners Helmond: 'Maak centrum compacter, gezelliger en groener'
HELMOND - Het centrum van Helmond moet kleiner, veel gezelliger en groener worden met meer speciaalzaken. En wonen tussen en boven de winkels moet gestimuleerd worden.
http://www.ed.nl/regio/helmond/inwoners-helmond-maak-centrum-compacter-gezelliger-en-groener-1.5742623
2016-02-19T09:14:33+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5742624.1455839197!image/image-5742624.JPG
Helmond,Ondernemen,Centrumvisie,Centrum Helmond,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Inwoners Helmond: 'Maak centrum compacter, gezelliger en groener'

Inwoners Helmond: 'Maak centrum compacter, gezelliger en groener'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ruim vijftig betrokken Helmonders –winkeliers, vastgoedeigenaren, horecamensen en burgers– schreven in zalencentrum Traverse papieren tafelkleden vol met kreten en ideeën.
   Fotograaf
  HELMOND - Het centrum van Helmond moet kleiner, veel gezelliger en groener worden met meer speciaalzaken. En wonen tussen en boven de winkels moet gestimuleerd worden.

  Dan krijg je vanzelf meer reuring en is het er 's avonds veiliger. Is dit de toekomst?

  Veel deelnemers aan de eerste van twee brainstormavonden over de toekomst van het Helmondse centrum waren het daar donderdagavond redelijk over eens. Ruim vijftig betrokken stadsbewoners – winkeliers, vastgoedeigenaren, horecamensen en burgers – schreven papieren tafelkleden vol met kreten en ideeën. De vraag of die allemaal realistisch zijn, deed er niet toe. De avond draaide om wensen en dromen. Het stadsbestuur wil die de komende maanden meenemen bij het opstellen van een nieuwe toekomstvisie voor het centrum. Dat trekt nu te weinig bezoekers en kampt met leegstand. "Binnen vijf jaar staat de helft leeg", was een voorspelling donderdagavond.

  Het winkelaanbod moet vooral exclusiever worden, opperden veel aanwezigen. En zorg voor een betere bewegwijzering en vooral gratis parkeren, was een veelgehoorde opmerking. Maar de mensen komen pas als je iets te bieden hebt. En dus? Een greep: terrasjes mét speeltoestellen voor kinderen, veel meer bomen en meer evenementjes op werkdagen. En: zet in het Havenpark een open markthal à la Brandevoort neer en bouw er seniorenwoningen bij Keyserinnedael. De Markt moet compacter worden en haal de kiosk daar snel weg. Ook het kanaal moet beter worden benut. Het appèl aan de gemeente was om vooral soepeler om te gaan met regels. Zoals het omvormen van winkelpanden en bovenetages tot woningen.