article
1.5498642
HELMOND - Een Nationaal Levensmiddelen Museum aan het kanaal moet Helmond over anderhalf jaar landelijk op de kaart zetten. Het wordt de opvolger van het Edah-museum dat voor 1,5 miljoen euro wordt uitgebouwd. De veranderingen zijn volgens Thieu de Wit (83), voorzitter van de stichting achter het museum, hard nodig. "We merken bij onze bezoekers dat de herkenning van Edah steeds verder afneemt.
Nieuw museum moet mensen uit heel het land naar Helmond trekken
HELMOND - Een Nationaal Levensmiddelen Museum aan het kanaal moet Helmond over anderhalf jaar landelijk op de kaart zetten. Het wordt de opvolger van het Edah-museum dat voor 1,5 miljoen euro wordt uitgebouwd. De veranderingen zijn volgens Thieu de Wit (83), voorzitter van de stichting achter het museum, hard nodig. "We merken bij onze bezoekers dat de herkenning van Edah steeds verder afneemt.
http://www.ed.nl/regio/helmond/nieuw-museum-moet-mensen-uit-heel-het-land-naar-helmond-trekken-1.5498642
2015-12-02T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5498832.1448999052!image/image-5498832.JPG
Helmond,Museum,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Nieuw museum moet mensen uit heel het land naar Helmond trekken

Nieuw museum moet mensen uit heel het land naar Helmond trekken

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    HELMOND - Een Nationaal Levensmiddelen Museum aan het kanaal moet Helmond over anderhalf jaar landelijk op de kaart zetten. Het wordt de opvolger van het Edah-museum dat voor 1,5 miljoen euro wordt uitgebouwd. De veranderingen zijn volgens Thieu de Wit (83), voorzitter van de stichting achter het museum, hard nodig. "We merken bij onze bezoekers dat de herkenning van Edah steeds verder afneemt.

    Maar wat overeind blijft, is de nostalgie van oude levensmiddelen, merken of keukenapparaten. Dat willen we verder uitbouwen, zodat je als bezoeker het gevoel hebt dat je weer even bij oma in de keuken staat."

    Het Edah-museum is al langer bezig met een verhuizing, omdat het nu zit weggestopt achter een tankstation. Als nieuwe locatie heeft De Wit het oog laten vallen op een leegstaand pand aan het kanaal richting Aarle-Rixtel, iets voorbij het voormalige postsorteercentrum. Dat is anderhalf keer zo groot als het huidige museum.

    Voor het benodigde geld is onder andere contact gelegd met voedselproducenten uit de regio als Bavaria (bier), Huijbregts (kruiden), Jeurgens (koekjes) of Van Lieshout (snacks). Verder is De Wit overtuigd dat landelijke supermarktketens willen investeren; evenals de Rabobank, cultuurfondsen, inwoners van Helmond en de gemeente. Wat betreft die laatste, denkt De Wit aan een jaarlijkse subsidie van 50.000 euro. "Dat is niks, hoor. Het gemeentemuseum van Helmond krijgt elk jaar 2,2 miljoen euro."