article
1.6104635
HELMOND - In Helmond strijkt een grote nieuwe werkgever neer.
Nieuwe banen in Helmond door vestiging Can-Pack Group
HELMOND - In Helmond strijkt een grote nieuwe werkgever neer.
http://www.ed.nl/regio/helmond/nieuwe-banen-in-helmond-door-vestiging-can-pack-group-1.6104635
2016-06-13T14:37:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4264187.1395139188!image/image-4264187.jpg
Helmond,Dienstverlening,Werkgelegenheid,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Nieuwe banen in Helmond door vestiging Can-Pack Group

Nieuwe banen in Helmond door vestiging Can-Pack Group

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - In Helmond strijkt een grote nieuwe werkgever neer.

  De Poolse producent van (blik)verpakkingen Can-Pack Group bouwt binnenkort op het BZOB-terrein een distributiecentrum voor de Benelux. De komst van Can-Pack levert 'een significante' werkgelegenheid op volgens de gemeente Helmond. Het precieze aantal nieuwe banen is nog niet bekend. De directie in Polen geeft daar later meer details over. De Helmondse wethouder Jos van Bree (VVD) spreekt in elk geval over 'de grootste bedrijfsvestiging in Helmond sinds jaren.'

  Can-Pack neemt op de hoek van de Maïsdijk en Rijstdijk een perceel in gebruik van zes hectare groot, met de optie om er later nog eens 3,2 hectare bij te trekken. De grond ligt in de zuidelijke punt van het BZOB-terrein.

  Vanuit het nieuw te bouwen bedrijfspand gaat Can-Pack verpakkingen vervoeren naar afnemers in Nederland, België en Luxemburg. Ook worden er straks verpakkingen geproduceerd. Can-Pack maakt blikjes voor drank en voedsel, glazen flessen, kroonkurken en verpakkingen voor de chemische industrie zoals spuitbussen. De onderneming heeft vestigingen in twintig landen.

  Helmond meldt de komst van Can-Pack met enige trots. De stad probeert sinds een tijd volop nieuwe bedrijvigheid aan te trekken om de werkgelegenheid te stimuleren. In januari verscheen een rapport van de Rabobank waaruit bleek dat dat hard nodig is met het oog op de toekomst.

  Lees dinsdag meer in het ED of epaper.