article
1.6202458
HELMOND - Speciaal vanwege de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse loopt Helmonder Huub van Duppen op reuzenschoenen. Aan het einde van iedere dag deelt hij zijn avonturen. Vandaag deel 1.
Nijmeegse Vierdaagse deel 1: Helmonder Huub en het teiltje water
HELMOND - Speciaal vanwege de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse loopt Helmonder Huub van Duppen op reuzenschoenen. Aan het einde van iedere dag deelt hij zijn avonturen. Vandaag deel 1.
http://www.ed.nl/regio/helmond/nijmeegse-vierdaagse-deel-1-helmonder-huub-en-het-teiltje-water-1.6202458
2016-07-19T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6202957.1468875288!image/image-6202957.JPG
Helmond,Evenement,Vierdaagse Nijmegen,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Nijmeegse Vierdaagse deel 1: Helmonder Huub en het teiltje water

Nijmeegse Vierdaagse deel 1: Helmonder Huub en het teiltje water

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Huub van Duppen.
   Fotograaf
  HELMOND - Speciaal vanwege de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse loopt Helmonder Huub van Duppen op reuzenschoenen. Aan het einde van iedere dag deelt hij zijn avonturen. Vandaag deel 1.

  's Ochtends bracht Huub van Duppen medicijnen 'naar de oudjes' en 's avonds was hij nog spreekstalmeester bij de wekelijkse kienavond van de muziekvereniging. Ook al tussen de oudjes. Ondertussen was hij maandag met zijn hoofd alleen maar bij de Vierdaagse.

  Huub weet waar hij over praat. De Helmonder is toe aan zijn 12de vierdaagse. Met elke editie werd zijn kostuum een stukje extremer. Hij legde de 40 kilometer al af als Kabouter Plop, maar ook als wandelende koekoeksklok. Dit jaar draagt hij ter ere van het jubileum reuzenschoenen.

  Wekker
  In die twaalf jaar ontwikkelde Huub ook een vast ritueel, ingeluid door de wekker om half vier 's nachts. "Dat is nog laat", aldus Huub. "Woensdag heb ik een vroege start en sta ik om half drie op." Daarna worden de boterhammen gesmeerd. Door hemzelf. "Ja, dat moet je nooit door je vrouw laten doen. Voor je het weet, heb je een keer ruzie en smeert ze er iets smerigs op." Daarna rijdt hij met de auto naar Boxmeer en pakt voor het laatste stukje naar Nijmegen de trein.

  "En dan ben je er om zes uur in de ochtend en staat het al helemaal vol met mensen. Daar zitten natuurlijk ook veel half bezopen studenten tussen die net terugkomen van het uitgaan. Over studenten gesproken: veel ervan verhuren hun kamer aan lopers. Ze leven toch precies langs elkaar heen. Tegen die tijd dat de loper opstaat, komt de student thuis en duikt die diens bed in."

  Teiltje
  In Nijmegen overnachten is niks voor Huub. Hij keert na iedere wandeling terug naar zijn Petra. Die wast zijn kleren en zorgt voor een teiltje met koud water. "Als ik dan rond één uur weer thuis ben, lig ik hier total loss in de stoel, de voetjes lekker in het water en kijk ik naar de vierdaagse op tv. Dat is toch heerlijk?"