article
1.6250111
HELMOND - Nee, Björn van de Brug (41) is in juli niet gaan kijken hoe de restanten van zijn afgebrande restaurant Se7en werden gesloopt. "Prima dat het weg is. Elke keer als ik over de Deurneseweg reed, kreeg ik een hartverlamming."
Ondanks de brand bleef restaurant Se7en in Helmond volop in beeld bij publiek
HELMOND - Nee, Björn van de Brug (41) is in juli niet gaan kijken hoe de restanten van zijn afgebrande restaurant Se7en werden gesloopt. "Prima dat het weg is. Elke keer als ik over de Deurneseweg reed, kreeg ik een hartverlamming."
http://www.ed.nl/regio/helmond/ondanks-de-brand-bleef-restaurant-se7en-in-helmond-volop-in-beeld-bij-publiek-1.6250111
2016-08-09T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6250112.1470661057!image/image-6250112.JPG
Helmond,Brand,Horeca,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Ondanks de brand bleef restaurant Se7en in Helmond volop in beeld bij publiek

Ondanks de brand bleef restaurant Se7en in Helmond volop in beeld bij publiek

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Eigenaar van Se7en Björn van de Brug voor het pand waar hij dit jaar nog wil heropenen.
      Fotograaf
    HELMOND - Nee, Björn van de Brug (41) is in juli niet gaan kijken hoe de restanten van zijn afgebrande restaurant Se7en werden gesloopt. "Prima dat het weg is. Elke keer als ik over de Deurneseweg reed, kreeg ik een hartverlamming." 

    Op vrijdagmiddag 14 augustus 2015 sloeg de vlam in de pan in de keuken van restaurant Se7en in Helmond. Het vuur schoot daarna snel het dak in en toen was er geen redden meer aan. In een paar uur tijd zag Van de Brug zijn creatie weggevaagd, zoals hij het omschrijft.

    Se7en was pas vijf maanden geopend. Daar ging ruim anderhalf jaar werk aan vooraf. "Het kost heel veel tijd, energie en stress om open te gaan. Vervolgens gaat het redelijk succesvol, je werkt op hoog niveau met een heel hecht team dat er veel voor heeft moeten laten. Dan komt de brand en dan blijkt alle energie voor niks te zijn geweest."

    Bemoedigend vindt Van de Brug dat het publiek 'zijn' Se7en niet vergat. "We hebben als restaurant op Winterfestijn gestaan en pop-up-restaurants gehouden. Binnen 24 uur hadden we 92 reserveringen voor het eerste pop-up-restaurant. Dat geeft kracht om door te gaan. We hebben al een hele lijst aan mensen die willen reserveren als we heropenen. Ze vragen of we al open zijn met kerst."

    Met een beetje geluk heropent Se7en nog voor de feestdagen in een van de mooiste panden van Helmond: Villa Prinzen, een rijksmonument op de hoek van de Markt en de Watermolenwal.

    Lees het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.