article
1.6415926
HELMOND - Onder een deel van de ambtenaren van de gemeente Helmond leeft veel onvrede over hun aanstaande overgang naar het nieuwe werkbedrijf Atlant De Peel.
Onvrede Helmondse ambtenaren over overgang naar werkbedrijf Atlant
HELMOND - Onder een deel van de ambtenaren van de gemeente Helmond leeft veel onvrede over hun aanstaande overgang naar het nieuwe werkbedrijf Atlant De Peel.
http://www.ed.nl/regio/helmond/onvrede-helmondse-ambtenaren-over-overgang-naar-werkbedrijf-atlant-1.6415926
2016-09-20T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5875552.1459368625!image/image-5875552.JPG
Asten,Someren,Helmond,Gemert-Bakel,Geldrop-Mierlo,Laarbeek,Deurne,Ambtenaar,Politiek en bestuur,Gemeente,Gemeentedienst,Greet Buter,Alwin ter Voert,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Onvrede Helmondse ambtenaren over overgang naar werkbedrijf Atlant

Onvrede Helmondse ambtenaren over overgang naar werkbedrijf Atlant

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Alwin ter Voert, gemeentesecretaris in Helmond
   Fotograaf
  HELMOND - Onder een deel van de ambtenaren van de gemeente Helmond leeft veel onvrede over hun aanstaande overgang naar het nieuwe werkbedrijf Atlant De Peel.

  Daarover gaan ze dinsdag in gesprek met hun - nu nog - hoogste baas, gemeentesecretaris Alwin ter Voert. De dienst Werk en Inkomen fuseert per 1 oktober met de Atlant Groep. Zo'n 170 ambtenaren komen dan in dienst van het werkbedrijf dat vanuit de participatiewet uitkeringsgerechtigden aan werk gaan helpen. De ambtenaren hebben het gevoel dat het geen fusie is maar 'een overname door Atlant'. Ze laken het gebrek aan openheid en communicatie. De directie en medewerkers van Atlant zijn in de ogen van de ambtenaren, die niet met hun naam in het ED durven, dominant in de nieuwe organisatie. Ook zouden culturen botsen bij de toepassing van regels.

  Een brief die op 15 augustus, op papier van Atlant, werd verstuurd schoot veel ambtenaren in het verkeerde keelgat. Hun vertegenwoordigers in het georganiseerd overleg (GO) trokken daarover in een mail op 24 augustus aan de bel bij Greet Buter. De wethouder van Laarbeek zit in het bestuur van het werkbedrijf, een samenwerkingsverband tussen de zes Peelgemeenten en Geldrop-Mierlo.

  In de mail, in het bezit van het ED, staat dat ambtenaren 'zeer verbolgen' zijn. Op het laatste moment en tegen gemaakte afspraken in zou worden getornd aan hun secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Een woordvoerder van de gemeente zei maandagavond dat de punten in de brief 'inmiddels verwerkt zijn in de afspraken die daarna in overleg zijn gemaakt'.