article
1.6101927
HELMOND - Orgelman Alfons van Gehlen produceert volgens ondernemers van de Helmondse binnenstad zo veel herrie tijdens de zaterdagmarkt dat klanten op de vlucht slaan. We legden ons oor te luister.
Orgelmuziek in Helmondse binnenstad: sfeervol of overlast (video) (poll)
HELMOND - Orgelman Alfons van Gehlen produceert volgens ondernemers van de Helmondse binnenstad zo veel herrie tijdens de zaterdagmarkt dat klanten op de vlucht slaan. We legden ons oor te luister.
http://www.ed.nl/regio/helmond/orgelmuziek-in-helmondse-binnenstad-sfeervol-of-overlast-video-poll-1.6101927
2016-06-13T08:56:04+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6101934.1465759818!image/image-6101934.JPG
Helmond,Horeca,Muziek,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Orgelmuziek in Helmondse binnenstad: sfeervol of overlast (video) (poll)

Orgelmuziek in Helmondse binnenstad: sfeervol of overlast (video) (poll)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer

Uitgelichte video

Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het draaiorgel in de Veestraat in Helmond.
   Fotograaf
  HELMOND -  Orgelman Alfons van Gehlen produceert volgens ondernemers van de Helmondse binnenstad zo veel herrie tijdens de zaterdagmarkt dat klanten op de vlucht slaan. We legden ons oor te luister.

  Veestraat, hartje Helmond, zaterdag 11.31 uur: Alfons van Gehlen heeft zojuist zijn draaiorgel ter hoogte van de Trekpleister geparkeerd. Uit de buizen stijgt de orgelversie van Het Dorp van Wim Sonneveld op. De achterkant van het orgel staat strak tegen het terras van Il Borgo aan, vóór het orgel is nog net voldoende ruimte om de winkelende mensen door te laten. Een fuik gevuld met orgelmuziek.

  Van Gehlen geeft ondertussen iedere voorbijganger een hand. "Gewoon blijven staan, hè. Gewoon blijven staan", zegt een oudere man terwijl hij muntjes in de centenbak werpt. Van Gehlen grijnst. "Ik sta hier al 28 jaar. Ik laat me niet wegjagen."

  Eerder deze week liet de orgelman uit Heerlen weten dat hij het zat was dat de ondernemers in de binnenstad klagen over zijn muziek en soms de Stadswacht bellen. Hij zou volgens de klagers regelmatig langer dan het afgesproken halfuur op dezelfde plek blijven staan en mensen wegblazen van terrassen.

  11.42 uur: Op het terras van Il Borgo zijn vijf tafeltjes bezet. Het orgel speelt Crazy Accordeon van de Kermisklanten. Sander Freriks uit Venray neemt een slok van zijn koffie en kijkt naar zijn collega Emile. "Kijk, en dan kom je op een punt dat je zegt: zullen we hier nog een koffie pakken of gaan we ergens anders naartoe." Emile knikt. "Ja, het is leuk voor effe die muziek. Maar niet te lang. En het maakt wel veel lawaai. Je kunt elkaar nauwelijks verstaan." Sander: "Hè, wat zeg je? Dat ding staat zo hard."

  11.50 uur: Een beetje Vrede van Nicole gaat het laatste couplet in. Bob en Hildegarde uit Helmond begrijpen de ophef vanuit de ondernemers. "Maar aan de andere kant: moet altijd alles maar wijken voor winst?", zegt Bob.

  11.58 uur: Een medley van K3 wordt overgenomen door Heaven van Do. Kees en Jeannette schudden hun hoofden. "Dit is echt geen leuke muziek, nee. Het is irritant. En hij blijft veel te lang staan. Waarom zo pal voor dat terras? Waarom niet: tien minuten en dan naar een andere plek?" Kees vindt het halsstarrig van de orgelman. "Hij moet dat ook snappen. Hij kan best een paar meter opschuiven."

  Uw mening

  De orgelman in Helmond moet gewoon blijven

  Lees hier meer over het onderwerp

  Toon resultaten