article
1.6470316
HELMOND – Voor mensen met een pasje voor Gepast Parkeren wordt een bezoekje auto aan het centrum van Helmond komend jaar duurder. Een uur parkeergarage gaat voor hen naar 1,80 euro.
Parkeren wordt in centrum Helmond niet goedkoper maar duurder
HELMOND – Voor mensen met een pasje voor Gepast Parkeren wordt een bezoekje auto aan het centrum van Helmond komend jaar duurder. Een uur parkeergarage gaat voor hen naar 1,80 euro.
http://www.ed.nl/regio/helmond/parkeren-wordt-in-centrum-helmond-niet-goedkoper-maar-duurder-1.6470316
2016-09-30T10:48:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.3588733.1357141592!image/image-3588733.JPG
Helmond,Auto,Wethouder,Gemeenteraad,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Parkeren wordt in centrum Helmond niet goedkoper maar duurder

Parkeren wordt in centrum Helmond niet goedkoper maar duurder

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Scanner voor parkeerpas van Gepast Parkeren in Helmond.
   Titel
   Scanner voor parkeerpas van Gepast Parkeren in Helmond.
  HELMOND – Voor mensen met een pasje voor Gepast Parkeren wordt een bezoekje auto aan het centrum van Helmond komend jaar duurder. Een uur parkeergarage gaat voor hen naar 1,80 euro.

  Dat is dertig cent duurder dan nu. Dit komt omdat het stadsbestuur de huidige korting van vijftig cent per uur voor pasjeshouders wil gaan schrappen. Ook wordt op de tarieven een inflatiecorrectie toegepast. Ongeveer 15.000 mensen maken in Helmond gebruik van Gepast Parkeren.

  150.000 euro minder
  De gemeente Helmond verdiende de laatste jaren zo'n 150.000 euro minder op het parkeren dan was voorzien. Dat wil het stadsbestuur nu rechttrekken. De korting op Gepast Parkeren kan volgens wethouder Erik de Vries worden afgebouwd omdat de stimulans om deze pasjes te gebruiken na vijf jaar niet meer nodig is.

  Het college wil ook niet overgaan tot het invoeren van een aantrekkelijke bezoekersregeling voor mensen die in het centrum wonen. Die stond eerder wel op de planning. Gasten van bewoners zouden dan tegen een goedkoop tarief in een van de garages parkeren.

  Cacaofabriek en de Veste
  Het parkeren bij de Cacaofabriek en de Veste in Brandevoort blijft voorlopig gratis. Daar betaald parkeren invoeren, wat ooit de bedoeling was, zou momenteel op te veel weerstand stuiten, zegt De Vries. Aan de wens van veel ondernemers om in het centrum om parkeren goedkoper of gratis te maken, komt het college niet tegemoet. Het zou grote financiële gevolgen hebben. Bovendien is volgens De Vries in andere gemeenten gebleken dat parkeren gratis maken op de lange termijn weinig tot geen effect heeft op bezoekersaantallen van centra.

  De Vries heeft het collegevoorstel over parkeren vrijdag naar de gemeenteraad gestuurd. Als de raad zaken toch anders wil, dan staat de SP-wethouder daarvoor open, als er ook financiële dekking voor een alternatief is.