article
1.6152042
HELMOND - Twaalf centimeter. In de Paukenstraat in Helmond-Noord winden bewoners zich daar flink over op. Volgens hen smokkelt de gemeente met het versmallen van hun straat.
Paukenstraat Helmond verzet zich tegen wegversmalling
HELMOND - Twaalf centimeter. In de Paukenstraat in Helmond-Noord winden bewoners zich daar flink over op. Volgens hen smokkelt de gemeente met het versmallen van hun straat.
http://www.ed.nl/regio/helmond/paukenstraat-helmond-verzet-zich-tegen-wegversmalling-1.6152042
2016-06-30T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6152440.1467226461!image/image-6152440.JPG
Helmond,Parkeren,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Paukenstraat Helmond verzet zich tegen wegversmalling

Paukenstraat Helmond verzet zich tegen wegversmalling

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bewoners Paukenstrat in Helmond meten smalle weg op
   Fotograaf
  HELMOND - Twaalf centimeter. In de Paukenstraat in Helmond-Noord winden bewoners zich daar flink over op. Volgens hen smokkelt de gemeente met het versmallen van hun straat.

  Petra Kovacs legt een werktekening op tafel: een plattegrond van hoe de Paukenstraat voor haar huis eruit komt te zien. Ze drukt haar vinger op een heel klein cijfertje. "Ik heb het met een loep bekeken: vijf meter wordt de straat nog maar breed. Dat hebben ze (lees: de gemeente) natuurlijk bewust zo klein geschreven, dan zou niemand het door hebben."

  Hommeles
  Het is hommeles in de straat van Kovacs. Het weggetje waaraan de Helmondse en haar buren wonen, is opgebroken en wordt een dikke meter smaller. Op de plek waar Kovacs voorheen haar auto tegen de stoep zette, komt straks een groenstrook.

  Parkeren
  Probleem is volgens hen dat er maar aan één kant parkeervakken zijn. De bewoners met de even huisnummers zijn nog steeds gedwongen om de auto op straat te parkeren. "En dan wordt het hier wel heel erg smal", aldus Kovacs. "Nog niet zo lang geleden moest de brandweer hier schuin tegenover met een hoogwerker een zieke vrouw uit huis tillen. Maar die bluswagen kan hier straks echt niet meer doorheen."

  Groenstrook
  Wat willen ze wel? Aan twee kanten van de straat parkeervakken. "Want dat hebben ze in de Baritonstraat", bemoeit buurman Wim van Hout zich ook met het gesprek. "Daar zouden ze eigenlijk ook een groenstrook krijgen, kijk maar op de tekening. Nu hebben ze extra parkeervakken." Van Stokkum windt zich op: "Dat willen wij ook, maar we kriege hier nooit niks. Het is pure discriminatie."

  Breedte
  Volgens de gemeente is de nieuwe breedte van de straat geen probleem. "We hebben meer straten in Helmond van vijf meter breed, daar kunnen hulpdiensten gewoon doorheen, ook als er auto's staan geparkeerd", aldus een woordvoerder.