article
1.6593693
HELMOND - De SamenLoop voor Hoop in Helmond beleeft volgend jaar geen vierde editie.
SamenLoop voor Hoop Helmond stopt (poll)
HELMOND - De SamenLoop voor Hoop in Helmond beleeft volgend jaar geen vierde editie.
http://www.ed.nl/regio/helmond/samenloop-voor-hoop-helmond-stopt-poll-1.6593693
2016-10-31T11:35:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6594073.1477919164!image/image-6594073.jpg
Helmond,Ziekte,Ziektepreventie,KWF,SamenLoop voor Hoop,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / SamenLoop voor Hoop Helmond stopt (poll)

SamenLoop voor Hoop Helmond stopt (poll)

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - De SamenLoop voor Hoop in Helmond beleeft volgend jaar geen vierde editie.

  De organisatie is opgestapt, omdat zij zich niet kan vinden in de regels die KWF Kankerbestrijding stelt aan het evenement. De SamenLoop in Helmond is een combinatie van een 24-uurswandelevenement in park de Warande, omlijst met muziek van Royal Phileutonia Proms. Daarnaast gaat tien procent van de opbrengst van de sponsorloop naar Inloophuis De Cirkel.

  KWF laat weten dat er onvoldoende zicht is op geldstromen binnen het evenement. "In het Stadspaviljoen de Warande wordt bijvoorbeeld drank verkocht, maar de uitbater kan niet precies zeggen hoeveel van die omzet naar KWF gaat", aldus een woordvoerster. "Wij moeten elke euro verantwoorden. Als dat niet kan, houdt het voor ons op."

  KWF wil dat de SamenLoop strikt een wandelevenement is, op bijvoorbeeld een atletiekbaan, aldus Van den Heuvel. "KWF heeft aangegeven alleen medewerking te verlenen aan een gescheiden evenement. Dat is niet onze bedoeling, wij willen een breder evenement voor Helmond. Dus met muziek en aandacht voor survivors in een tent en dat allemaal in de sfeervolle omgeving van de Warande. KWF heeft richtlijnen en die legt zich over alle SamenLoop-activiteiten. Dat snap ik. Zij willen een bepaalde kwaliteit en een zo hoog mogelijke opbrengst. Maar dit betekent voor ons als organisatie dat wij niet meer het evenement kunnen organiseren zoals wij dat voor ons zien."

  De woordvoerster van KWF zegt het ook te betreuren dat SamenLoop voor Hoop in Helmond nu stopt. "Wij zijn heel erg trots op het evenement, juist omdat het meer omvat dan alleen harde cash. Wij zijn niet alleen op geld uit. Ons punt is dat we volledige transparantie moeten kunnen hebben." KWF stelde aan het Helmondse bestuur vragen over de geldstromen na een steekproefcontrole van de boekhouding van SamenLoop voor Hoop in Helmond.

  De 'SamenLoop' in Helmond beleefde drie edities in 2015, 2013 en 2011. In totaal wandelden zo'n duizend deelnemers 200.000 euro bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding. De vierde editie stond gepland voor eind juni 2017.

  Uw Mening

  KWF Kankerbestrijding zou blij moeten zijn met elke vorm van sponsoring

  Lees meer over het onderwerp

  Toon resultaten