article
1.6594670
HELMOND - Thieu de Wit is maandagochtend vroeg overleden. De prominente Helmonder was onder meer bekend vanwege zijn vele verdiensten als centrummanager en oprichter van het Edah Museum. Van 1997 tot 2007 was De Wit centrummanager in Helmond.
Thieu de Wit (84) uit Helmond overleden
HELMOND - Thieu de Wit is maandagochtend vroeg overleden. De prominente Helmonder was onder meer bekend vanwege zijn vele verdiensten als centrummanager en oprichter van het Edah Museum. Van 1997 tot 2007 was De Wit centrummanager in Helmond.
http://www.ed.nl/regio/helmond/thieu-de-wit-84-uit-helmond-overleden-1.6594670
2016-10-31T14:59:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6594961.1477929462!image/image-6594961.JPG
Helmond,Detailhandel,Dood,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Thieu de Wit (84) uit Helmond overleden

Thieu de Wit (84) uit Helmond overleden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - Thieu de Wit is maandagochtend vroeg overleden. De prominente Helmonder was onder meer bekend vanwege zijn vele verdiensten als centrummanager en oprichter van het Edah Museum. Van 1997 tot 2007 was De Wit centrummanager in Helmond.

  Onder zijn aanvoering onderging het winkelhart een metamorfose. Het hart van Helmond kreeg nieuwe bestrating, bomen, verlichting, zitjes en veel kunst. Ook zorgde De Wit voor de komst van nieuwe winkels en bracht hij ondernemers en gemeente dichter tot elkaar.

  Centrummanager
  Toen De Wit als centrummanager begon, was hij net met pensioen na een lange loopbaan in de handel. De geboren Valkenswaardenaar ging na zijn studie rechten aan de slag in België. In Antwerpen en Brussel werkte hij bij grote warenhuizen als Bon Marché en Prix Bas. Na zijn verhuizing naar Helmond kwam hij in dienst bij Edah. Via de inkoop en reclame werkte hij zich op tot directeur van de voormalige Helmondse supermarktketen. Na de overname van Edah door Vendex vertrok De Wit naar Roomboerke, een dochter van Coberco. Hij zette daarvoor groothandels op in België, maar hij bleef in Helmond wonen. "Ik ben geboren in Valkenswaard, maar ik voel me Helmonder", zei De Wit in 2006 tegen het ED. "Vooral als voorzitter van voetbalclub Mulo heb ik de Helmondse leefwijze en humor leren waarderen. Blijf vooral jezelf en zoek de zonnige kant op. Dat is kenmerkend voor Helmonders."

  Droom
  De Wits liefde voor Edah leidde tot de oprichting van het Edah Museum. Tot vlak voor zijn dood zette hij zich hiervoor in. Zijn droom was om het Edah Museum om te bouwen tot Nationaal Levensmiddelen Museum op een nieuwe lokatie in de stad. Daarover voerde hij tot voor kort gesprekken met de gemeente Helmond. De Wit stond bekend om zijn harde werken en grote toewijding aan de stad. Zelf verklaarde hij zijn vele activiteiten zo: "Bezig blijven is het beste medicijn als je ouder wordt."

  De Wit is 84 jaar geworden. Hij leed al enige tijd aan kanker. De afscheidsdienst vindt vrijdagochtend plaats in de Sint Trudokerk in Stiphout.