article
1.6171004
HELMOND - Ze staan er sinds kort tussen de föhns en de epilady's: roze en paarse vibrators. De Kijkshop in Helmond verkoopt in haar vitrines seksattributen en daar zit niet iedereen op te wachten.
Verbazing over roze vibrators in vitrine van Kijkshop Helmond
HELMOND - Ze staan er sinds kort tussen de föhns en de epilady's: roze en paarse vibrators. De Kijkshop in Helmond verkoopt in haar vitrines seksattributen en daar zit niet iedereen op te wachten.
http://www.ed.nl/regio/helmond/verbazing-over-roze-vibrators-in-vitrine-van-kijkshop-helmond-1.6171004
2016-07-06T10:06:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6171033.1467800090!image/image-6171033.JPG
Helmond,Detailhandel,Genotmiddel,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Verbazing over roze vibrators in vitrine van Kijkshop Helmond

Verbazing over roze vibrators in vitrine van Kijkshop Helmond

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vibrators in de etalage van de Kijkshop
  HELMOND - Ze staan er sinds kort tussen de föhns en de epilady's: roze en paarse vibrators. De Kijkshop in Helmond verkoopt in haar vitrines seksattributen en daar zit niet iedereen op te wachten.

  Ze staan ergens achterin de winkel. Niet op de meest opvallende plaats, maar tegelijkertijd niet op een geheime plek. Het is een hele vitrine vol met seksspeeltjes. De meest expliciete vibrators hangen op ooghoogte.

  Taboe
  Is het simpelweg taboedoorbrekend of zijn we in Nederland een beetje doorgeslagen in het credo 'alles kan, alles mag'. Christine Havetian (29) hoort bij de laatste groep. Ze staat op het punt de Kijkshop binnen te stappen, maar was er vorige week ook al: "Ik stond bij de sieraden te kijken toen ik mijn kinderen van acht en zeven jaar voor die vitrine van de seksspullen zag staan. Ik heb meteen geroepen 'Hier komen'. Toen ze vroegen waarom, zei ik 'Gewoon'."

  Daarom is ze vandaag in haar eentje: "Ik vind het vervelend dat mijn kinderen daarmee werden geconfronteerd. Die neem ik hier niet meer mee naartoe."

  Kinderen
  Het stelletje Vero en Moniek kan zich dat ergens wel voorstellen. "Zelf hebben we er geen moeite mee, maar misschien dat het anders is als je met kinderen rond loopt", aldus Vero. Moniek vult aan: "Al kun je daar ook wel heel luchtig mee omgaan als ze vragen wat het is. We moeten het ook niet groter maken dan het is."

  Roland, die net heeft rondgekeken voor een printer, heeft de bewuste vitrine niet gezien. Hij is verbaasd: "Bij een speciale seksshop weet je wat je kunt verwachten. En bij de Kijkshop verwacht je dit niet. Als je met kinderen bent, vragen die natuurlijk: 'Goh mam, wat is dit?'. Dan word je als ouder dus gedwongen om dat uit te leggen. Ik weet niet of je daar op zit te wachten als je aan het winkelen bent voor een printer."

  Praktisch en betaalbaar
  Kijkshop betreurt het als klanten zich hier aan storen. „Maar we verkopen praktische en betaalbare producten. Daar horen vibrators ook bij. Seksualiteit hoort nu eenmaal bij het leven”, aldus een woordvoerder. Volgens haar wordt er wel rekening gehouden met de klanten: „Omdat zij in verlegenheid kunnen worden gebracht, verkopen we onze ‘meer expliciete’ erotische producten alleen via de webshop. De erotische spullen in de winkel staan achterin en niet dichtbij de ingang of de kassa. Mensen worden er dus niet automatisch mee geconfronteerd.”