article
1.6145412
HELMOND - Het Winterfestijn in Helmond verhuist in december wellicht van de bekritiseerde plek aan rand van de stad naar het winkelcentrum. Daarvoor gaat organisator Helmond Marketing zich hard maken.
'Winterfestijn Helmond verhuist het liefst naar Markt'
HELMOND - Het Winterfestijn in Helmond verhuist in december wellicht van de bekritiseerde plek aan rand van de stad naar het winkelcentrum. Daarvoor gaat organisator Helmond Marketing zich hard maken.
http://www.ed.nl/regio/helmond/winterfestijn-helmond-verhuist-het-liefst-naar-markt-1.6145412
2016-06-28T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5571826.1450944812!image/image-5571826.jpg
Helmond,Evenement,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / 'Winterfestijn Helmond verhuist het liefst naar Markt'

'Winterfestijn Helmond verhuist het liefst naar Markt'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - Het Winterfestijn in Helmond verhuist in december wellicht van de bekritiseerde plek aan rand van de stad naar het winkelcentrum. Daarvoor gaat organisator Helmond Marketing zich hard maken.

  Om de verhuizing mogelijk te maken zal wel de zaterdagmarkt enkele weekenden moeten uitwijken. En die ziet dat absoluut niet zitten.

  Vorig jaar beleefde het evenement met onder andere een ijsbaan een redelijke eerste editie, vooral met dank aan de goed bezochte weekenden. Er was ook kritiek. Vooral op de locatie. Het zompige Havenpark lag volgens ondernemers te ver af van de winkels in het centrum en de horeca op het Havenplein. De stad en het Winterfestijn leefden, kortom, een beetje langs elkaar heen.

  Ameideplein
  Helmond Marketing, dat verantwoordelijk is voor het evenement, kijkt voor de komende editie dan ook met name naar de locatie. Als alternatief voor het Havenpark wordt gedacht aan het Ameideplein en een deel van de aangrenzende Markt. "We zijn met de gemeente in gesprek om te kijken of dat wat betreft vergunningen mogelijk is", zegt Helmond Marketing-directeur Theo Glaudemans. Een groter struikelblok lijkt echter de zaterdagmarkt. Glaudemans: "Die zou dan deels een paar weekenden moeten verplaatsen."

  Piek
  Als het aan Fons van der Vorst ligt, gaat dat niet gebeuren. "Er wordt altijd iets te gemakkelijk gedacht dat de zaterdagmarkt wel kan verhuizen", aldus de stoffenverkoper en voorzitter van de Helmondse marktcommissie. "Je hebt het wel over dik dertig kramen. En verplaatsing betekent voor hen halvering van je inkomsten. Bovendien vindt het festijn plaats rond kerst, net op het moment dat je als marktkooplui juist een piek verwacht in de verkoop."