article
1.6206518
LUYKSGESTEL - Bergeijkenaar Jos Theuws is zondag 24 juli te zien in openluchttheater de Hunnebergen tijdens de première van Agnes B.
Jos Theuws speelt 'vader Bernauer' in openluchttheater Luyksgestel
LUYKSGESTEL - Bergeijkenaar Jos Theuws is zondag 24 juli te zien in openluchttheater de Hunnebergen tijdens de première van Agnes B.
http://www.ed.nl/regio/kempen/bergeijk/jos-theuws-speelt-vader-bernauer-in-openluchttheater-luyksgestel-1.6206518
2016-07-20T10:27:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6206519.1469003524!image/image-6206519.jpg
Luyksgestel,Toneel,Marco Wouters,Bericht
Bergeijk
Home / Regio / Kempen / Bergeijk / Jos Theuws speelt 'vader Bernauer' in openluchttheater Luyksgestel

Jos Theuws speelt 'vader Bernauer' in openluchttheater Luyksgestel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jos Theuws.
  LUYKSGESTEL - Bergeijkenaar Jos Theuws is zondag 24 juli te zien in openluchttheater de Hunnebergen tijdens de première van Agnes B.

  Hij treedt op met theatergroep BLUV en speelt deze avond samen met lokale jeugdspelers Inge Averink en Jitske Meulemans. Theuws speelt de rol van ‘vader Bernauer’, de vader van Agnes. Hij is een man die failliet is en te veel drinkt. Maar ook iemand die ondanks tegenslagen de moed niet opgeeft en blijft zoeken naar mogelijkheden. Agnes B., van toneelschrijver Franz Xaver Kroetz, begint als een sprookje. De arme Agnes Bernauer ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Het sprookje verandert al snel in een keiharde werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen. Bezoekers zien een aangrijpende en ontroerende muzikale voorstelling over tolerantie, tegenstellingen, liefde, normen en waarden.

  Kaarten kosten 12,50 euro en zijn online te bestellen of op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa bij het openluchttheater aan het Piet Hendrixpad. De voorstelling begint om 20.00 uur. Meer info is te lezen op de website van de theatergroep.