article
1.6413352
BERGEIJK - De kerngroep van 'Eetbaar Bergeijk' houdt op woensdag 21 september een informatiebijeenkomst over hun project.
Startbijeenkomst over project 'Eetbaar Bergeijk'
BERGEIJK - De kerngroep van 'Eetbaar Bergeijk' houdt op woensdag 21 september een informatiebijeenkomst over hun project.
http://www.ed.nl/regio/kempen/bergeijk/startbijeenkomst-over-project-eetbaar-bergeijk-1.6413352
2016-09-19T11:46:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6207577.1469386072!image/image-6207577.jpg
Bergeijk,Flora,Marco Wouters,Bericht
Bergeijk
Home / Regio / Kempen / Bergeijk / Startbijeenkomst over project 'Eetbaar Bergeijk'

Startbijeenkomst over project 'Eetbaar Bergeijk'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bessenoogst.
   Fotograaf
  BERGEIJK - De kerngroep van 'Eetbaar Bergeijk' houdt op woensdag 21 september een informatiebijeenkomst over hun project.

  Initiatiefnemers zijn een aantal bewoonsters van de Bergeijkse wijk De Molen, die meer eetbaar groen willen realiseren; bijvoorbeeld fruit- en notenbomen, bessenstruiken en kruiden. Dit om Bergeijk nog groener te maken en tot de groenste dorpen van Europa te blijven behoren. De gemeente en de buurtvereniging willen een bijdrage leveren aan de realisatie van het plan.

  De gratis bij te wonen informatieavond in de raadszaal van het gemeentehuis op Burgemeester Magneestraat 1 begint om 19.30 uur. De avond is vooral bedoeld voor bewoners uit de De Molen, de wijk die begrensd wordt door Stökskesweg, Beisterveldenweg, Hooge Berkt, Churchilllaan en Standerdmolen. Online aanmelden is gewenst. Vragen over het programma kunnen per e-mail worden gesteld en telefonisch via 0497-551455. Meer info over het project is ook terug te vinden op de internetpagina van de gemeente en de website van plukroute.

  Voor de aanleg van een zogenaamde plukroute eetbaar groen is inmiddels een ontwerp gemaakt. Doel van het uiteindelijke plan is om het straatbeeld te verfraaien, de biodiversiteit te verhogen, mensen samen te brengen en kinderen weer in contact te brengen met de natuur.