article
1.6093422
HAPERT - Twee inbrekers vingen in de nacht van woensdag op donderdag bot, toen zij in Hapert aan de haal wilden gaan met honderden flesjes dure parfum.
Inbrekers drogisterij Hapert laten hun buit vallen als Yvonne begint te gillen (video)
HAPERT - Twee inbrekers vingen in de nacht van woensdag op donderdag bot, toen zij in Hapert aan de haal wilden gaan met honderden flesjes dure parfum.
http://www.ed.nl/regio/kempen/bladel/inbrekers-drogisterij-hapert-laten-hun-buit-vallen-als-yvonne-begint-te-gillen-video-1.6093422
2016-06-09T11:33:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6093374.1465471654!image/image-6093374.jpg
Bladel,Inbraak,parfum,inbraak,drogisterij,edtv,hermes
Bladel
Home / Regio / Kempen / Bladel / Inbrekers drogisterij Hapert laten hun buit vallen als Yvonne begint te gillen (video)

Inbrekers drogisterij Hapert laten hun buit vallen als Yvonne begint te gillen (video)

Videos
1
Foto's
2
Reacties
Reageer

Uitgelichte video

Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het dekbedovertrek met daarin de buit.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HAPERT - Twee inbrekers vingen in de nacht van woensdag op donderdag bot, toen zij in Hapert aan de haal wilden gaan met honderden flesjes dure parfum.
  Ze moeten gewoon met hun poten van onze spullen afblijven.

  Het éénpersoons dekbedovertrek dat zij kort daarvoor hadden gevuld met flesjes uit de rekken van drogisterij Antonius aan de Markt in Hapert lieten zij achter, toen Yvonne Schaafstra - die samen met haar man Tjerk eigenaar is van de zaak - achter hen aan kwam en het op een gillen zette.

  'Heel hard gaan gillen'
  "Ze moeten gewoon met hun poten van onze spullen afblijven", zegt Schaafstra. 's Nachts om 3.18 uur ging het alarm af. Terwijl Tjerk naar het balkon aan de voorkant van het huis liep, ging Yvonne naar beneden om het alarm uit te schakelen om te voorkomen dat de kinderen wakker werden. "Toen zag ik de achterdeur van de winkel openstaan en de poort. Even verderop zag ik hoe twee mannen onze spullen in hun wagen wilden laden. Ik ben toen heel hard gaan gillen. Die twee lieten vervolgens hun buit vallen en gingen ervandoor."

  Risico
  Met haar actie heeft Schaafstra wel enig risico genomen. "Dat klopt misschien, maar daar sta je op dat moment niet bij stil." Van de daders heeft ze geen goed signalement: de mannen hadden mutsen op, hun kragen omhoog en een kapje voor de mond. "Ik heb alleen hun donkere ogen en donkere wenkbrauwen kunnen zien."

  Moordend tempo
  Volgens Schaafstra ging alles in een moordend tempo. "Ze zijn hooguit anderhalve minuut binnen geweest. Als ik 20 of 30 seconden later was gekomen, waren ze weg geweest."