article
1.6324392
WINTELRE – De meelworm kan vanaf nu op het menu in Wintelre. Het gros van de 80 kinderen dat woensdag deelnam aan de bivakdag van de Wivak Keetweek liet zich de larve van de meeltor goed smaken.
Meelworm kan op menu in Wintelre
WINTELRE – De meelworm kan vanaf nu op het menu in Wintelre. Het gros van de 80 kinderen dat woensdag deelnam aan de bivakdag van de Wivak Keetweek liet zich de larve van de meeltor goed smaken.
http://www.ed.nl/regio/kempen/eersel/meelworm-kan-op-menu-in-wintelre-1.6324392
2016-08-31T17:13:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6324395.1472663462!image/image-6324395.jpg
Wintelre,Recreatie
Eersel
Home / Regio / Kempen / Eersel / Meelworm kan op menu in Wintelre

Meelworm kan op menu in Wintelre

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Kinderen vermaken zich op de Wivak Keetweek in Wintelre
      Fotograaf
    WINTELRE – De meelworm kan vanaf nu op het menu in Wintelre. Het gros van de 80 kinderen dat woensdag deelnam aan de bivakdag van de Wivak Keetweek liet zich de larve van de meeltor goed smaken.

    Het thema van de Keetweek is toverkolder. Verdeeld in groepjes van tien kinderen wordt er bij Bosschuur De Meren naar hartenlust geverfd en getimmerd. De kinderen maken een heksenhut of kasteel en volgen enkele workshops. Zo maken ze een vliegbezem, heksensnot en stuiterballen. Ook mogen ze insecten eten en zijn er enkele terraria met reptielen.

    Iris van der Hamsvoort is voor het eerst een van de leidsters van het groepje. “Ik zorg ervoor dat de groep bij elkaar blijft en dat iedereen aan de gang blijft”, legt ze uit terwijl ze van Famke van de Sande een blauwgeverfde kippenpoot aanneemt. Cas Kuylaars en Bart Smetsers zitten boven op een stellage van pallets een broodje te eten. “Bouwen vind ik het leukst”, zegt Bart desgevraagd. “Daar kun je je energie goed in kwijt.”

    Even later heerst er rondom een skottelbraai grote hilariteit als de kinderen tussen de champignons, paprika en prei meelwormen en krekels ontwaren. “Ik heb het geprobeerd en het smaakt niet slecht”, zegt Stijn de Bresser als ie enkele lepels naar binnen heeft gewerkt.