article
1.6249734
OIRSCHOT - Country Weekend Oirschot verenigde afgelopen weekeinde cowboy en indiaan in de linedance.
Geslaagd Country Weekend Oirschot
OIRSCHOT - Country Weekend Oirschot verenigde afgelopen weekeinde cowboy en indiaan in de linedance.
http://www.ed.nl/regio/kempen/oirschot/geslaagd-country-weekend-oirschot-1.6249734
2016-08-08T11:03:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6249735.1470654421!image/image-6249735.JPG
Oirschot,Evenement,Dans,Muziek,hermes
Oirschot
Home / Regio / Kempen / Oirschot / Geslaagd Country Weekend Oirschot

Geslaagd Country Weekend Oirschot

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OIRSCHOT - Country Weekend Oirschot verenigde afgelopen weekeinde cowboy en indiaan in de linedance. 

  'Ghostriders in the sky' klinkt vanaf de platte kar op de Markt waarop op zondagmiddag countryband West Virginian Railroad haar Nashville en Tex Mex-muziek ten beste geeft. Het publiek op de volle terrassen klapt en zingt uitbundig mee. Op een flinke houten dansvloer leven tientallen countryliefhebbers zich uit in een aanstekelijke linedance.

  Die bonte linedance is op zich al de moeite van het bekijken waard: de een uitgedost als blootvoetse en blootbuikse indiaan met gebruind lijf en een fikse bos grijzend haar, de ander zou in zijn strakke zwarte Nashville outfit zo een premiejager in een Clint Eastwoodfilm kunnen zijn. De vele dansende dames in suède rokken en kekke cowboylaarsjes maken het Wild Westbeeld helemaal compleet.

  Dansen
  Frans Smetsers van de organiserende Stichting Evenementen Oirschot, in Oirschot meer bekend als cafébaas ,,De Cis": ,,Dat heb je bij countryliefhebbers: zo gauw de eerste snaar wordt aangeraakt, wordt er direct gedanst!" Zijn gelijk blijkt als West Virginian Railroad stopt en vanaf een andere kar de countryband Route 66 begint. Met authentieke countryinstrumenten als de pedalsteel guitar en de dobro wordt 'C'est la vie' van Emmylou Harris vertolkt. Dat het nummer oorspronkelijk van Chuck Berry was en toen nog 'Teenage Wedding' heette zal het countrypubliek wellicht maar matig interesseren: als er maar gedanst kan worden.

  Outfit
  Wat verderop keuvelt een drietal met een biertje onder handbereik. Donna Nagallen uit Breda in een indianenpak van echte hertenhuid, Marc R. van Lingen uit Apeldoorn in een precies nagemaakt cavaleriepak van de Zuidelijken tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en Peter Smulders uit Rotterdam in een indianenoutfit compleet met gehoornde buffelmuts. Van Lingen bekent lachend: "Nee, dit is geen cavaleriepak! Ik heb niks met paarden. Nou ja…ik eet ze weleens. We gaan geregeld met zijn drieën naar dit soort evenementen. Zo hebben we elkaar ook leren kennen. Daarnaast doe ik met dit pak ook mee als re-enactor bij evenementen waar bijvoorbeeld de Amerikaanse Burgeroorlog wordt nagespeeld. Het sfeertje hier in Oirschot is altijd goed: er zijn nooit opstootjes of iets dergelijks."

  Ook Frans Smetsers is tevreden. "Zaterdagavond waren er ondanks de kou toch zo'n 600 bezoekers en zondag schat ik het op duizend man publiek. De sfeer is altijd relaxt hier. Je ziet hier inderdaad veel mensen van buiten Oirschot, veelal mensen die vrijwel alle countryfestivals afreizen. We hadden dit jaar wel wat last van een vergelijkbaar evenement in Zevenaar, die van hun vaste weekend afweken. Dat moeten we voortaan beter met elkaar afstemmen."