article
1.6135441
OIRSCHOT - De kogel is door de kerk. Varkensbedrijf Hoevarko aan Langereijt 37 in Oostelbeers mag definitief niet uitbreiden.
Hoevarko-vestiging Langereijt niet groter
OIRSCHOT - De kogel is door de kerk. Varkensbedrijf Hoevarko aan Langereijt 37 in Oostelbeers mag definitief niet uitbreiden.
http://www.ed.nl/regio/kempen/oirschot/hoevarko-vestiging-langereijt-niet-groter-1.6135441
2016-06-24T08:21:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.3500785.1353944033!image/image-3500785.jpg
Oirschot,Bestemmingsplan,Veehouderij,Langereijt,Hoevarko,hermes
Oirschot
Home / Regio / Kempen / Oirschot / Hoevarko-vestiging Langereijt niet groter

Hoevarko-vestiging Langereijt niet groter

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Archief ANP Photo
  OIRSCHOT - De kogel is door de kerk. Varkensbedrijf Hoevarko aan Langereijt 37 in Oostelbeers mag definitief niet uitbreiden.

  De gemeenteraad van Oirschot besloot deze week akkoord te gaan met het nieuwe bestemmingsplan voor deze locatie, waardoor er een dikke streep gaat door de plannen van veehouder Chris Hoeven.

  Hoe nu verder? Hoeven is met de gemeente in gesprek, maar wil daar op dit moment niet over uitweiden. De gemeente heeft aangeboden om mee te denken over alternatieve locaties, zo zei wethouder Frans van Hoof in de raadsvergadering. "Maar volgens de adviseurs van de ondernemer is dat geen interessante optie." De gemeente heeft een analyse gemaakt van de planschaderisico's. Die is vertrouwelijk.

  De uitbreiding van de Hoevarko-vestiging aan de Langereijt is een slepende zaak, die al tot veel procedures leidde. Vorig jaar nam de raad een zogenoemd voorbereidingsbesluit, waardoor de uitbreiding voor een jaar werd voorkomen. In die tijd is het nieuwe bestemmingsplan afgerond.

  Oirschot vindt in lijn met het nieuwe veehouderijbeleid dat groei van het bedrijf op die plek niet kan. Er is eerder al een aantal uitbreidingen mogelijk gemaakt in het gebied tussen Langereijt en landgoed Baest en de gemeente wil een verdere toename van geur- en geluidsbelasting, fijnstof en verkeersbewegingen tegengaan. Ook geeft Oirschot de voorkeur aan herontwikkeling van vab's (vrijkomende agrarische bebouwing) boven nieuwbouw.