article
1.5929356
OIRSCHOT - Oirschot wil vanaf volgend jaar tien procent meer vergunninghouders gaan huisvesten. De gemeente richt zich daarbij, gezien de aard van de woningvoorraad, vooral op gezinnen.
Oirschot wil meer vergunninghouders huisvesten
OIRSCHOT - Oirschot wil vanaf volgend jaar tien procent meer vergunninghouders gaan huisvesten. De gemeente richt zich daarbij, gezien de aard van de woningvoorraad, vooral op gezinnen.
http://www.ed.nl/regio/kempen/oirschot/oirschot-wil-meer-vergunninghouders-huisvesten-1.5929356
2016-04-16T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5486396.1448660509!image/image-5486396.jpg
Oirschot,Vluchteling,hermes
Oirschot
Home / Regio / Kempen / Oirschot / Oirschot wil meer vergunninghouders huisvesten

Oirschot wil meer vergunninghouders huisvesten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Den Beerschen Bak in Westelbeers
   Fotograaf
  OIRSCHOT - Oirschot wil vanaf volgend jaar tien procent meer vergunninghouders gaan huisvesten. De gemeente richt zich daarbij, gezien de aard van de woningvoorraad, vooral op gezinnen.

  Het is een van de doelstellingen die zijn opgetekend in het document 'Gastvrij Oirschot', dat door het college van B en W is vastgesteld en de komende weken wordt voorgelegd aan de inwoners.

  In de notitie wordt op hoofdlijnen aangegeven hoe Oirschot wil omgaan met de toegenomen stroom vluchtelingen en de extra inspanning die die van alle gemeenten vraagt. Rode draad is dat de gemeente Oirschot bij voorkeur 'niet kiest voor grootschalige, tijdelijke oplossingen' maar voor een 'kleinschalige, structurele aanpak', waarbij integratie van vluchtelingen en vergunninghouders in de samenleving centraal staat.

  Zo is Oirschot geen voorstander van crisisnoodopvang, omdat die 'niet wenselijk is voor de vluchteling zelf'. De verwachting van COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) is ook dat de noodopvang minder nodig zal zijn. Mocht de behoefte blijven, dan is Oirschot bereid nogmaals de kazerne in te zetten, zoals dat in het najaar gebeurde, toen 500 vluchtelingen voor 72 uur werden ondergebracht.

  Voor wat betreft de reguliere opvang doet Oirschot een flinke duit in het zakje met de opvang van 200 vergunninghouders op recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers. Gelijksoortige opvang (maximaal 200 plekken, voor minimaal een jaar) blijft een optie. Gezien de spreiding zal dan vooral gekeken worden naar de kernen Oirschot en Spoordonk.

  Lees alles in het ED van zaterdag of in de digitale krant.