article
1.5047770
OIRSCHOT - De meeste plannen voor een invulling van klooster Groot Bijstervelt in Oirschot staan op losse schroeven. Enkele planmakers haken nu al af. De meeste willen zich eerst beraden en wachten eerst de informatie van de gemeente af voor ze zich definitief uitspreken.
Plannen klooster Groot Bijstervelt in Oirschot op losse schroeven
OIRSCHOT - De meeste plannen voor een invulling van klooster Groot Bijstervelt in Oirschot staan op losse schroeven. Enkele planmakers haken nu al af. De meeste willen zich eerst beraden en wachten eerst de informatie van de gemeente af voor ze zich definitief uitspreken.
http://www.ed.nl/regio/kempen/oirschot/plannen-klooster-groot-bijstervelt-in-oirschot-op-losse-schroeven-1.5047770
2015-07-01T14:55:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5047771.1435762667!image/image-5047771.JPG
Oirschot,Bouwplan,hermes
Oirschot
Home / Regio / Kempen / Oirschot / Plannen klooster Groot Bijstervelt in Oirschot op losse schroeven

Plannen klooster Groot Bijstervelt in Oirschot op losse schroeven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het interieur van de kapel, een belangrijk onderdeel van het klooster.
   Fotograaf
  OIRSCHOT - De meeste plannen voor een invulling van klooster Groot Bijstervelt in Oirschot staan op losse schroeven. Enkele planmakers haken nu al af. De meeste willen zich eerst beraden en wachten eerst de informatie van de gemeente af voor ze zich definitief uitspreken.

  Frans Blom van Blom Care Innovation wist dinsdagavond na de raadsvergadering nog niet of doorgaat met zijn plan. Het ontbreken van ontbindende voorwaarden vindt hij een groot gemis. Hij gaat nog in overleg met zijn consortium of hij wil doorgaan met de aankoop van het klooster aan de Montfortlaan. „Voor dit alles begon hebben we het pand willen kopen. Ik begrijp er werkelijk niks van hoe dit zo heeft kunnen lopen.”

  'Het is financieel niet op te brengen'

  Architect André van de Ven, die samen met Frank van Laarhoven een plan indiende, was eveneens resoluut. "Onze plannen vielen al zo ver uit de kaders en nu helemaal. Het is financieel niet op te brengen om maar af te wachten of het bestemmingsplan kan worden gewijzigd." Van de Ven had geen goed woord over voor de keuze van de coalitie en het college van B en W. "Eigenlijk hebben ze nu besloten om het klooster aan het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers, red.) te verkopen." De architect doelt daarmee op één van de onderdelen van het besluit van de raad: dat het COA weer in beeld komt als andere initiatieven niet haalbaar blijken. "Ik hoop dat er andere plannenmakers zijn die het nog aandurven, maar wij niet."

  De Nieuwe Klasse en Stichting Stir kunnen niet meer mee met hun plannen, vooral door de gevraagde prijs van twee miljoen euro. Nicolette Meeder van Stir: "De uitnodiging staat nog steeds om het op een andere manier te doen, we willen waardecreatie."

  'Ik zie aanknopingspunten'

  Cor van Beers (VB2 Vastgoed) en Herman Sengers gaan allebei nog wel door met de planontwikkeling. "Ik ga er wel voor", aldus Van Beers. "Ik zie aanknopingspunten en ik ben blij met de extra drie maanden. Ik heb zoveel positieve reacties en steun gehad." Sengers: "We gaan geen onverantwoorde dingen doen, maar wij denken nog steeds een heel goed plan te hebben."

  De Coöperatie Groot Bijstervelt kan nog geen uitsluitsel geven. "We beraden ons nu. Het zou jammer zijn als dit niet van de grond komt", vindt Gijs Kantelberg.