article
1.5637987
WESTELBEERS - Recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers ontving maandagochtend de eerste vluchtelingen. Vierentwintig Syriërs en Eritreërs hebben hun intrek genomen in de bungalows.
Recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers ontvangt vluchtelingen
WESTELBEERS - Recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers ontving maandagochtend de eerste vluchtelingen. Vierentwintig Syriërs en Eritreërs hebben hun intrek genomen in de bungalows.
http://www.ed.nl/regio/kempen/oirschot/recreatiepark-den-beerschen-bak-in-westelbeers-ontvangt-vluchtelingen-1.5637987
2016-01-18T17:50:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5486396.1448660509!image/image-5486396.jpg
Oirschot,Asiel,Rechtbank,Den Beerschen Bak,Westelbeers,212 nee,Comite 50 oké,COA,hermes
Oirschot
Home / Regio / Kempen / Oirschot / Recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers ontvangt vluchtelingen

Recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers ontvangt vluchtelingen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Den Beerschen Bak in Westelbeers
   Fotograaf
  WESTELBEERS - Recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers ontving maandagochtend de eerste vluchtelingen. Vierentwintig Syriërs en Eritreërs hebben hun intrek genomen in de bungalows.

  De Beerschen Bak vormt de komende 28 maanden een 'aanvullende opvanglocatie' (avo), een dependance van de Orangerie in Eindhoven. Het aantal bewoners zal deze week oplopen tot vijftig. Daarna komen er per maand vijftig bij, tot uiteindelijk maximaal tweehonderd. Het gaat daarbij in eerste instantie louter om vergunninghouders. Zij hebben het asieltraject al doorlopen en wachten op een reguliere woning ergens in Nederland.

  Actiecomité

  Terwijl de eerste vluchtelingen al op weg waren naar Den Beerschen Bak stond maandagochtend het comité '50 oké, 212 nee' voor de rechter in Den Bosch. De groep Beerzenaren probeerde daar te komen tot schorsing van het raadsbesluit om geen referendum toe te staan. Het actiecomité heeft in november om zo'n volksraadpleging gevraagd. Het comité is niet tegen de opvang van vluchtelingen, maar wel tegen de manier waarop het besluit is genomen. Volgens het comité ontbreekt het in de gemeente Oirschot aan beleid op het gebied van asielopvang en had Den Beerschen Bak op zijn minst vergeleken moeten worden met andere locaties en initiatieven.

  Hoewel duidelijk werd dat de bestaande referendumverordening van de gemeente flink rammelt, besloot de rechter het verzoek van het comité niet te honoreren. De argumentatie volgt later deze week. De geplande instroom van vluchtelingen in Den Beerschen Bak kan daardoor doorgaan zoals gepland. Ook tegen de vergunningen heeft het actiecomité overigens bezwaar aangetekend.

  Opvanglocaties voor vluchtelingen in Zuidoost-Brabant:

  Klik op een icoontje op de kaart voor meer informatie Legenda:
  - Crisisopvang =rode bedden
  - Asielzoekerscentrum = groene bedden
  - Beoogde opvang = oranje gebouwen
  - Voormalige opvang = gele gebouwen