article
1.6149814
VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse corsobuurtschap Crescendo kan aan de slag. De groep blijft een jaar langer op hun vertrouwde plek.
Corsogroep uit Valkenswaard nog een jaar gedoogd op Stakenborgakker
VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse corsobuurtschap Crescendo kan aan de slag. De groep blijft een jaar langer op hun vertrouwde plek.
http://www.ed.nl/regio/valkenswaard-e-o/valkenswaard/corsogroep-uit-valkenswaard-nog-een-jaar-gedoogd-op-stakenborgakker-1.6149814
2016-06-29T06:38:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5283750.1458558426!image/image-5283750.jpg
Valkenswaard,Evenement,Bloemencorso,hermes
Valkenswaard
Home / Regio / Valkenswaard e.o. / Valkenswaard / Corsogroep uit Valkenswaard nog een jaar gedoogd op Stakenborgakker

Corsogroep uit Valkenswaard nog een jaar gedoogd op Stakenborgakker

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse corsobuurtschap Crescendo kan aan de slag. De groep blijft een jaar langer op hun vertrouwde plek.

  Een voor een verrezen afgelopen weken de typische corsotenten in Valkenswaard.

  Op een na: Crescendo. De corsotent van Crescendo aan de Stakenborgakker staat sinds afgelopen weekend ook strak overeind en met de eerste bouwactiviteiten is een begin gemaakt. Woordvoerder Ronald Balmer: "We hebben wel wat extra werk moeten verrichten. Maar een strakke planning helpt."

  Het buurtschap had wat aanloopproblemen omdat lange tijd onduidelijk was waar de corsowagen gebouwd kon worden. Hun vertrouwde locatie lag onder vuur omdat daar binnenkort het laatste deel van nieuwbouwproject Hoge Akkers van start gaat. Ook de nieuwe locatie aan het einde van de Heistraat was geen optie omdat er nog bezwaarprocedures van omwonenden lopen.

  Uiteindelijk wordt het buurtschap nog een jaar gedoogd op de vertrouwde plek aan de Stakenborgakker. De trailers zijn inmiddels overgeplaatst en het gehele werkgebied is voorzien van hekwerk. Zodoende wordt er sinds begin deze week aan de Stakenborgakker weer volop aan de corsowagen gewerkt.