article
1.6310323
VALKENSWAARD - Valkenswaard is een escape room rijker. Karin en Nicolle Tromp bedachten 'de babykamer', waaruit groepen binnen een uur moeten zien te ontsnappen.
Uit babykamer ontsnappen in nieuwe escape room in Valkenswaard
VALKENSWAARD - Valkenswaard is een escape room rijker. Karin en Nicolle Tromp bedachten 'de babykamer', waaruit groepen binnen een uur moeten zien te ontsnappen.
http://www.ed.nl/regio/valkenswaard-e-o/valkenswaard/uit-babykamer-ontsnappen-in-nieuwe-escape-room-in-valkenswaard-1.6310323
2016-08-29T09:31:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6310324.1472463422!image/image-6310324.JPG
Valkenswaard,Vrijetijdsbesteding,hermes
Valkenswaard
Home / Regio / Valkenswaard e.o. / Valkenswaard / Uit babykamer ontsnappen in nieuwe escape room in Valkenswaard

Uit babykamer ontsnappen in nieuwe escape room in Valkenswaard

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Karin en Nicolle Tromp in hun escape room in Valkenswaard.
   Fotograaf
  VALKENSWAARD - Valkenswaard is een escape room rijker. Karin en Nicolle Tromp bedachten 'de babykamer', waaruit groepen binnen een uur moeten zien te ontsnappen.

  In het midden van de kamer staat een kinderwagen met een geschminkte babypop, die makkelijk het broertje of zusje had kunnen zijn van de moordlustige filmgriezel Chucky. Nee, de nieuwe escape room aan de Markt in Valkenswaard, ingericht als een ouderwetse babykamer, geeft niet direct een behaaglijk gevoel. En dat is nou precies de bedoeling. Doodsangsten hoeven mensen er niet uit te staan, verzekeren Karin en Nicolle Tromp. "Maar ze zullen heus wel een keertje schrikken."

  Ondanks de grote groei aan escape rooms zien de dames kansen voor hun kamer. Ze richten zich zeker niet alleen op (toekomstige) ouders en grootouders, maar op alle leeftijden. Tot 12 jaar mogen kinderen onder begeleiding naar binnen. Wie vastloopt, mag hints vragen. "Een uur in een kamer zitten is leuk, maar het is pas echt leuk als je er net op tijd uitkomt."

  De entree, via het gangetje tussen Subway en Jo d'n Urste aan de Markt, roept al meteen een onheilspellend gevoel op. Verder willen de twee niet al te veel over het spel verklappen. Een tipje van de sluier: in de ontvangstruimte krijgen deelnemers een filmpje te zien van een meisje dat gaat oppassen. Ze loopt langs oude, met klimop omrande vervallen voordeuren in Valkenswaard. In een van die huizen is (fictief) de babykamer. Ze stapt naar binnen en dan begint het.