article
1.6102484
WAALRE - Na 35 jaar is zaterdag 18 juni de laatste editie van Kempenerpop in Waalre. Liefhebbers van alternatieve pop, punk, rock en rockabilly wisten het gratis 'huisfeestje' van 'Eindhoven Rockcity' al jaren te vinden.
Kempenerpop in Waalre gaat zaterdag vuig rockend ten onder
WAALRE - Na 35 jaar is zaterdag 18 juni de laatste editie van Kempenerpop in Waalre. Liefhebbers van alternatieve pop, punk, rock en rockabilly wisten het gratis 'huisfeestje' van 'Eindhoven Rockcity' al jaren te vinden.
http://www.ed.nl/regio/valkenswaard-e-o/waalre/kempenerpop-in-waalre-gaat-zaterdag-vuig-rockend-ten-onder-1.6102484
2016-06-13T06:34:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6102485.1473342334!image/image-6102485.JPG
Waalre,Festival,Kempenerpop,hermes
Waalre
Home / Regio / Valkenswaard e.o. / Waalre / Kempenerpop in Waalre gaat zaterdag vuig rockend ten onder

Kempenerpop in Waalre gaat zaterdag vuig rockend ten onder

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De band Dool, zaterdag op Kempenerpop
  WAALRE - Na 35 jaar is zaterdag 18 juni de laatste editie van Kempenerpop in Waalre. Liefhebbers van alternatieve pop, punk, rock en rockabilly wisten het gratis 'huisfeestje' van 'Eindhoven Rockcity' al jaren te vinden.

   Het festival trok op topedities tot wel zesduizend bezoekers, zoals in 2012, met acts als Stuurbaard Bakkebaard, Karma to Burn, The Subs, Skip & Die, Mozes & The Firstborn, Armand en Beef.

  Kempenerpop boekte ook grote internationale namen als The Exploited, Pro-Pain en Dog Eat Dog en strikte in een vroeg stadium Hollandse toppers als Chef' Special, Go Back To The Zoo en Kensington. Daarnaast was er altijd zeer ruim aandacht voor 'Eindhoven Rockcity'.

  Laatste keer
  Maar Kempenerpop stopt, zaterdag is de laatste editie. "De afgelopen jaren is het festival uit haar jasje gegroeid en door het gratis karakter te veel werk geworden voor de organisatie om het rond te breien met drukke banen en studies. Een festival van een maatje kleiner bleek niet te werken", aldus de organisatie.

  Op het affiche van zaterdag staan vaste klanten als de Eindhovense rockabillyveteranen Bang Bang Bazooka, dat volgend jaar 30 jaar bestaat, en Eindhoven Rockcity-icoon Peter Pan Speedrock, (speed)rawk-'n- roll-band op afscheidstour.

  Ook uit Eindhoven: stonerrockband Candybar Planet, de jonge rocksensatie Black Bone en (hard)rockende collega's Dutch Balls en An Evening With Knives. Tevens van de partij in Waalre: de 'ouderwetse' Rotterdamse punkband Disturbance, de Nederlandstalige cajun- en zydecoband Allez Mama en Dool, de nieuwe band van Ryanne van Dorst, alias Elle Bandita.

  Missen
  Kempenerpop ging van drie naar twee naar één dag. Komende zaterdag gaat het festival helemaal - vuig rockend en aan eigen succes - ten onder. Het outdoor-huisfeestje van Eindhoven Rockcity zal gemist gaan worden.

   

  Kempenerpop, zaterdag 18 juni, Boerenbondterrein in Waalre, gratis toegang.