article
1.6294372
WAALRE - Voor een puntzak friet waren alle regionale sterrenchefs voor het eerst en tot nu toe voor het laatst bij elkaar. Dit weekend gaan ze samen aan het werk. Dan laten alle regionale sterrenrestaurants bezoekers proeven van hun creaties tijdens de Polo Proeverij in Waalre.
Sterrenchefs verzamelen zich op Polo Proeverij in Waalre
WAALRE - Voor een puntzak friet waren alle regionale sterrenchefs voor het eerst en tot nu toe voor het laatst bij elkaar. Dit weekend gaan ze samen aan het werk. Dan laten alle regionale sterrenrestaurants bezoekers proeven van hun creaties tijdens de Polo Proeverij in Waalre.
http://www.ed.nl/regio/valkenswaard-e-o/waalre/sterrenchefs-verzamelen-zich-op-polo-proeverij-in-waalre-1.6294372
2016-08-26T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6294379.1472155273!image/image-6294379.JPG
Waalre,Evenement,Horeca,hermes
Waalre
Home / Regio / Valkenswaard e.o. / Waalre / Sterrenchefs verzamelen zich op Polo Proeverij in Waalre

Sterrenchefs verzamelen zich op Polo Proeverij in Waalre

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Sterrenkoks Yuri Wiesen, Soenil Bahadoer, Ryan Bahadoer, Dick Middelweerd, Adrian Zarzo en Johan van Groeninge op het poloterrein in Waalre.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Sterrenkoks Yuri Wiesen, Soenil Bahadoer, Ryan Bahadoer, Dick Middelweerd, Adrian Zarzo en Johan van Groeninge op het poloterrein in Waalre. FOTO Hugo de Jong
    WAALRE - Voor een puntzak friet waren alle regionale sterrenchefs voor het eerst en tot nu toe voor het laatst bij elkaar. Dit weekend gaan ze samen aan het werk. Dan laten alle regionale sterrenrestaurants bezoekers proeven van hun creaties tijdens de Polo Proeverij in Waalre.

    Een beetje zoals Eindhoven Culinair maar dan anders. Het is Leo van Berkel die de chefkoks, samen goed voor acht Michelinsterren, zo gek heeft gekregen. Ze zijn er allemaal: De Karpendonkse Hoeve, Zarzo, Wiesen, Avant-Garde Van Groeninge, (Eindhoven) De Treeswijkhoeve (Waalre) en De Lindehof (Nuenen). 

    Van Berkel is vastbesloten er een traditie van te maken. Al zijn de top-chefs het er nog niet over eens wat ze daar nou van denken. "Goed plan", vindt Johan van Groeninge, chef en eigenaar van restaurant Avant-Garde Van Groeninge (één ster) in het Philips Stadion. "Een mooie manier om onszelf te profileren."

    De gerechten zijn vijf of tien euro. Zaterdag en zondag gaan de restaurants om 16.00 uur open. Beetje zoals Eindhoven Culinair maar dan anders.

    Lees vrijdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.