article
1.6188481
VELDHOVEN - Steeds meer scholen in de regio overwegen een continurooster in te voeren. De gereformeerde basisschool Immanuël in Best weet niet anders.
Berckacker Veldhoven is tevreden over continurooster
VELDHOVEN - Steeds meer scholen in de regio overwegen een continurooster in te voeren. De gereformeerde basisschool Immanuël in Best weet niet anders.
http://www.ed.nl/regio/veldhoven/berckacker-veldhoven-is-tevreden-over-continurooster-1.6188481
2016-07-13T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6112157.1466588926!image/image-6112157.jpg
Veldhoven,Onderwijs,hermes,Best
Veldhoven
Home / Regio / Veldhoven / Berckacker Veldhoven is tevreden over continurooster

Berckacker Veldhoven is tevreden over continurooster

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VELDHOVEN - Steeds meer scholen in de regio overwegen een continurooster in te voeren. De gereformeerde basisschool Immanuël in Best weet niet anders. 

  "Voor ons is het heel gewoon", lacht directeur juf Hannie Sonneveld van de gereformeerde basisschool Immanuël in Best. "We hebben het continurooster sinds onze oprichting, 38 jaar geleden."

  Terwijl op andere scholen in de regio al dan niet felle discussies worden gevoerd over de invoering van het continurooster (waarbij het overblijven onder schooltijd valt) is Immanuël (115 leerlingen) een goed voorbeeld van een school waar vier dagen per week reeds dezelfde schooltijden (8.45 tot 15.00 uur) gelden.

  Op basisschool De Berckacker in Veldhoven is vier jaar geleden het continurooster ingevoerd. "Daar is een uitgebreide procedure met de medezeggenschapsraad, ouders en schoolraad aan vooraf gegaan", vertelt schoolleidster Maria Veenvliet.

  "Dit schooljaar hebben we een evaluatie gehouden. En hebben we ook de vraag gesteld of het schema eveneens op woensdag zou worden ingevoerd. Daar kwam uit dat er geen behoefte aan was. Iedereen is tevreden", zegt Veenvliet.

  De invoering van een continurooster - sinds tien jaar mogelijk - is een zaak waar niet het schoolbestuur, maar de school zelf over gaat. Invoering is met name in het stedelijk gebied een logische stap. Een groot deel van de leerlingen blijft over. En dat kan veelal alleen bij buitenschoolse opvang.

  Lees alles in het ED van woensdag of in de digitale krant.