article
1.6091590
VELDHOVEN - Twee Veldhovense stichtingen voor basisonderwijs beconcurreren elkaar hevig. De groeiende partij, basisschool Dick Bruna, stapt naar de rechter om betere huisvesting af te dwingen.
Dick Bruna School Veldhoven eist betere huisvesting bij rechter
VELDHOVEN - Twee Veldhovense stichtingen voor basisonderwijs beconcurreren elkaar hevig. De groeiende partij, basisschool Dick Bruna, stapt naar de rechter om betere huisvesting af te dwingen.
http://www.ed.nl/regio/veldhoven/dick-bruna-school-veldhoven-eist-betere-huisvesting-bij-rechter-1.6091590
2016-06-09T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4258726.1480491015!image/image-4258726.jpg
Veldhoven,Middelbaar onderwijs,hermes
Veldhoven
Home / Regio / Veldhoven / Dick Bruna School Veldhoven eist betere huisvesting bij rechter

Dick Bruna School Veldhoven eist betere huisvesting bij rechter

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VELDHOVEN - Twee Veldhovense stichtingen voor basisonderwijs beconcurreren elkaar hevig. De groeiende partij, basisschool Dick Bruna, stapt naar de rechter om betere huisvesting af te dwingen.

  Kinderen die les krijgen in de lerarenkamer, een enorme drukte in de gangen en rondom het schoolplein wanneer de school uit gaat.

  Huisvesting
  De Veldhovense basisschool Dick Bruna, één van de grootste basisscholen in de regio, kampt met huisvestingsproblemen. Vrijdagochtend staat het schoolbestuur voor de rechter in Den Bosch, om die ervan te overtuigen dat de huisvesting die de gemeente Veldhoven aanbiedt niet toereikend is.

  De openbare basisschool Dick Bruna groeit sinds het begin van deze eeuw explosief. Had de school in 2001 nog 220 leerlingen, bij de start van komend schooljaar worden er zo'n 815 verwacht. In Veldhoven is het de enige basisschool die zo groeide. Alle andere scholen zijn van concurrent Veldvest en groeiden niet. Vier scholen bleven redelijk stabiel, de overige krompen. De krimp veroorzaakt veel leegstand bij de Veldvest-scholen. De Veldhovense wethouder Hans van de Looij wil dat de Dick Bruna die gebruikt.

  Zo gebruikt de school nu al, behalve haar hoofdlocatie en bijna de gehele MFA in de wijk, ook vijf leegstaande klaslokalen in de Casimirschool. Maar na de zomervakantie heeft de school wederom meer ruimte nodig, zeker twee klaslokalen. De wethouder wil daarom dat de Dick Bruna ook leegstaande lokalen op een vierde locatie in gebruik neemt, in basisschool de Berckacker. Het bestuur vindt echter dat deze oplossing de school te veel versnippert en fatsoenlijk onderwijs bemoeilijkt.

  Oplossing
  RBOB de Kempen, de stichting waar basisschool Dick Bruna onder valt, wil dat er een permanente oplossing komt in de vorm van een derde, volwaardige locatie. Zodat Dick Bruna op drie locaties de groepen 1 tot en met 8 aan kan bieden. Nu kan dat alleen op het hoofdgebouw en de MFA. In de extra lokalen op de Casimirschool zitten een paar groepen 7 en 8.

  Henk van Well, bestuurder van RBOB de Kempen, zegt dat het helemaal niet de bedoeling is om permanent lokalen van de Casimirschool te gebruiken. "Hiermee is RBOB vorig jaar voor één jaar akkoord gegaan", zegt hij. "RBOB vindt dat de kinderen van de Dick Bruna recht hebben op een duurzame oplossing en niet elk jaar maar weer een noodscenario. "

  Lees het hele artikel in het ED van donderdag of in de digitale krant.