article
1.6825089
VELDHOVEN - Aan de achterzijde van het gebouw van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, waar nu nog de parkeerplaats voor personeel ligt, begint deze maand de bouw van een centrum voor dagbehandeling en acht nieuwe operatiekamers. De oplevering is voorzien in de zomer van 2018. Het kost 22 miljoen euro: 15 voor het gebouw en 7 voor de inrichting.
Start bouw centrum voor dagbehandeling en acht operatiekamers Máxima Medisch Centrum Veldhoven
VELDHOVEN - Aan de achterzijde van het gebouw van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, waar nu nog de parkeerplaats voor personeel ligt, begint deze maand de bouw van een centrum voor dagbehandeling en acht nieuwe operatiekamers. De oplevering is voorzien in de zomer van 2018. Het kost 22 miljoen euro: 15 voor het gebouw en 7 voor de inrichting.
http://www.ed.nl/regio/veldhoven/start-bouw-centrum-voor-dagbehandeling-en-acht-operatiekamers-m%C3%A1xima-medisch-centrum-veldhoven-1.6825089
2017-01-11T15:37:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6825090.1484148387!image/image-6825090.jpg
Veldhoven,Máxima Medisch Centrum
Veldhoven
Home / Regio / Veldhoven / Start bouw centrum voor dagbehandeling en acht operatiekamers Máxima Medisch Centrum Veldhoven

Start bouw centrum voor dagbehandeling en acht operatiekamers Máxima Medisch Centrum Veldhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      artist impression van de hoofdentree met daarop de nieuwe parkeergarage<br />MMC
      Fotograaf
    VELDHOVEN - Aan de achterzijde van het gebouw van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, waar nu nog de parkeerplaats voor personeel ligt, begint deze maand de bouw van een centrum voor dagbehandeling en acht nieuwe operatiekamers. De oplevering is voorzien in de zomer van 2018. Het kost 22 miljoen euro: 15 voor het gebouw en 7 voor de inrichting.

    Ook komt er vlak bij de hoofdingang, aan de voorkant van het MMC, een parkeergarage met 540 plaatsen. Dat plan is nog in ontwikkeling, de datum van oplevering staat nog niet vast. De garage wordt volledig overdekt. Naast de nieuwbouw krijgen ook de poliklinieken in Veldhoven een facelift. Dat project is al gaande en nadert de afronding.

    De bouwplannen zijn onderdeel van de renovatie van beide locaties van het MMC in Veldhoven en Eindhoven, waarvoor in totaal 165 miljoen euro werd uitgetrokken. De vernieuwing van het MMC locatie Eindhoven is al klaar. Nu gaat de aandacht vooral uit naar het complex in Veldhoven. Daar is eerder al het Vrouw-Moeder-Kind-centrum gebouwd. Vorig jaar werd de nieuwe afdeling voor spoedeisende hulp en de huisartsenpost ingericht. ,,Het gebouw in Veldhoven stamt uit 1992 en is nu vijfentwintig jaar oud. Het raakt gedateerd, een facelift is nodig”, zegt Gerard van Berlo, lid van de raad van bestuur. Op de ‘to do-lijst’ staat nog uitbreiding en modernisering van de centrale entreehal. Dat project ligt nog op de tekentafel. Na renovatie moet het MMC Veldhoven de komende kwart eeuw vooruit kunnen, stelt Van Berlo.

    Verbouwing
    Aanvankelijk was het de bedoeling om de bestaande operatiekamers te verbouwen. ,,Maar er zijn nieuwe richtlijnen voor infectiepreventie van kracht en daarom is toch besloten om een nieuw complex te bouwen”, zegt Van Berlo. Daarvoor wordt de parkeerplaats voor personeel met 200 plaatsen opgeofferd. Die ligt aan de zuidoostkant van het complex met aan de ene kant uitzicht op de snelweg A67 en aan de andere kant op buurman ASML. Voor de auto’s van personeelsleden is ruimte gevonden aan de zijkant van het complex. Zij gaan dus geen parkeerplaatsen van patiënten en bezoekers innemen.

    Nieuwbouw betekent ook dat een langgekoesterde wens van het personeel kan worden ingewilligd: daglicht in de operatiekamers. De huidige OK’s liggen midden in het gebouw en hebben geen uitzicht naar buiten. Het personeel is nauw betrokken bij de vormgeving, zegt Pierre Veenman, manager vastgoed en huisvesting van het MMC. Alle wensen zijn in een driedimensionale presentatie gegoten, zodat de werknemers virtueel door het nieuwe complex konden wandelen. ,,De inspraak ging tot op stopcontactniveau”, zegt Veenman.

    Omdat de nieuwbouw buiten de bestaande muren van het ziekenhuis plaatsvindt, zal er voor bezoekers en patiënten weinig overlast ontstaan. De renovatie van de poliklinieken betekent wel dat patiënten soms op een andere plaats terecht moeten.