Volledig scherm
© Thinkstock

College Reusel heeft andere voorkeur voor indeling streekomroep

REUSEL-DE MIERDEN - Hoe moet de indeling van een nieuwe streekomroep eruitzien? B en W van Reusel-De Mierden hebben een andere voorkeur dan de overkoepelende organisatie van lokale omroepen.

Liever niet één grote streekomroep, die de hele regio Eindhoven met ruim 544.000 inwoners bedient. Het college van Reusel-De Mierden geeft de voorkeur aan de kleinschaliger variant, waarin naast de lokale omroepen van de vijf Kempengemeenten ook die van Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre samengaan. Maar zonder Eindhoven en enkele gemeenten ten noordoosten daarvan dus.

Het college heeft een zienswijze met die strekking ingediend bij de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Die stichting behartigt de collectieve belangen van lokale omroepen die zich omvormen tot een streekomroep.

  1. Omwonenden zijn afgesloten bruggen over de Reusel helemaal zat: 'Wij eisen een gesprek'

    Omwonenden zijn afgesloten bruggen over de Reusel helemaal zat: 'Wij eisen een gesprek'

    LAGE MIERDE - ,,Als mijn gasten naar mijn camping rijden, staan ze eerst vast voor de afgesloten brug aan de Buitenman. Als ze geluk hebben, zien ze het tijdig. Keren met caravan is daar nagenoeg onmogelijk. Een volgende afslag via Lage Mierde dorp is het precies hetzelfde. Er staan weliswaar omleidingsroutes, maar dit gaat nergens over.” Campingeigenaar Wout Vinken baalt van de afsluiting van twee bruggen over de Reusel.

Kempen