Erwin Das met zijn gezin in hun nieuwe woning, de kerk.
Volledig scherm
Erwin Das met zijn gezin in hun nieuwe woning, de kerk. © Jurriaan Balke

Droomhuis met wijwaterbakjes: wonen in de kerk van Hulsel

HULSEL - Van buiten is er nauwelijks iets te zien aan de Clemenskerk in Hulsel. Maar binnen is Eerselnaar Erwin Das druk bezig om het voormalige gebedshuis te verbouwen tot een droomhuis voor zijn gezin.

Kleurrijke glas-in-loodramen met kerkelijke taferelen op het toilet, ingemetselde wijwaterbakjes in de gang. Wie heeft dat nu in zijn woning? Het antwoord: Erwin Das met zijn vriendin Sylvia en dochters Emmie (11) en Evi (10), als ze begin 2017 hun intrek nemen in de Clemenskerk in Hulsel.

"Tja, het is iets aparts, hè, wonen in een kerk", zegt de eigenaar van het Duizelse bouwbedrijf Das Bouw. Nu de sloopfase achter de rug is, ziet Das het als een hobbyproject. "De verbouwingskosten rijzen de pan uit, maar je wilt een droom uit laten komen. Het is ongelofelijk wat hier aan puin in de grond zat. We hebben 120 kuub afgevoerd."

Van de buitenkant is daar nauwelijks iets van te zien. Alleen ter hoogte van de biechtstoelen dekken spaanplaten gaten in de buitenmuur af. Daar komen twee tuindeuren, die voor licht en uitzicht gaan zorgen. "Voor het dorp blijft de kerk eigenlijk exact zoals hij was", zegt Sylvia.

Kempen