Volledig scherm
Advocaat Tom Jeltema

Advocaat: Bandenbedrijf Someren heeft juiste prijs gekregen

SOMEREN-HEIDE - In amper drie weken tijd hebben advocaten Tom Jeltema en Ruud van der Linden veel geld verdiend voor hun cliënt Jan van den Hoogen. Lag er aanvankelijk een bod van 802.000 euro op zijn bedrijfsgrond aan de Groeneweg 14 in Someren-Heide, na tussenkomst van beide raadsheren ligt er ineens een kleine ton meer op tafel.

Bovendien hoeft de bandenhandelaar de grondsanering van het gemeentelijk perceel naast hem niet op zich te nemen. Dat bespaart hem een investering van een ton. ,,We hebben goed onderhandeld. Hij heeft nu de juiste prijs gekregen", stelt Jeltema.

Volgens Jeltema werd de afgelopen weken veel gediscussieerd over de lap grond naast het bedrijf van Van den Hoogen. Tijdens de bestrijding van de brand in november vorig jaar was het de uitvalsbasis voor de brandweer. Tevens werden afgekoelde bandenresten daar opgeslagen. ,,De gemeente heeft dat perceel toen niet afgedekt met rijplaten of folie. Dan kun je de rekening van de grondsanering toch niet volledig bij onze cliënt neerleggen? Daar zaten we heel principieel in."

  1. Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    ASTEN/SOMEREN - Veel bewoners van het buitengebied in Asten en Someren moeten nog over de financiële drempel heen stappen. Alleen als 55 procent van de inwoners bereid is om eenmalig 1815 euro te betalen, komt daar glasvezel te liggen. De kabels worden hierna op zijn vroegst in het eerste kwartaal van volgend jaar aangelegd. Dat zegt aanbieder Mabib in aanloop naar een informatiebijeenkomst op woensdag 28 juni in restaurant Hoijse Hoeve in Someren.
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Deurne e.o.