Volledig scherm
© Thinkstock

Autobedrijf Lierop wil 1000 meter erbij, maar krijgt 500

LIEROP - De discussie speelt al tien jaar en een einde is nog steeds niet in zicht. Ook niet nu de gemeente Someren eindelijk wil meewerken aan de uitbreiding van autobedrijf Verberne in Lierop. Beide partijen worden het maar niet eens over het aantal vierkante meters waarmee de firma aan de Steemertseweg mag groeien.

Verberne heeft een uitbreiding van duizend vierkante meter op zijn terrein aangevraagd. Hij heeft een nieuwe hal nodig omdat zijn huidige pand niet meer voldoet. De garage is uit zijn jas gegroeid. En dat is eigenlijk al jaren het geval, verzekert eigenaar Rinus Verberne. "Daarom heb ik die vergunning al in 2007 aangevraagd. Het wordt hoog tijd dat we kunnen uitbreiden."

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.