Volledig scherm
© Thinkstock

Bandenbedrijf uit Someren-Heide botst met buurt

SOMEREN-HEIDE - Van den Hoogen Bandenrecycling in Someren-Heide zorgt volgens omwonenden voor diverse soorten overlast: 'onveilige verkeerssituaties, herrie en containers op een parkeerplaats.' De geparkeerde vrachtauto's van de firma leveren volgens omwonenden in de smalle Groeneweg gevaarlijke situaties op. Ze klagen ook over geluidsoverlast in de avonduren vanuit de werkplaats.

En een parkeerplaats voor vrachtwagens staat tot ergernis van de buurt vol met containers van het bedrijf. Ze hebben hun bezwaren onlangs op het bordje van de gemeente gelegd, na eerder al een handtekeningenactie te hebben gehouden.

De in Veldhoven woonachtige bedrijfseigenaar Jan van den Hoogen erkent dat er enige tijd sprake was van geluidsoverlast maar vindt de overige kritiek onjuist. "In november 2015 heb ik banden gemaald met een gehuurde bandmaalmachine die inderdaad veel geluid maakte. Daarna heb ik deze machine niet meer gebruikt. Ambtenaren zijn bij mijn bedrijf geweest en na controle is alleen geconstateerd dat de ruimte waar de banden zijn opgeslagen brandveiliger moet worden gemaakt."

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.