In Someren en Helmond beste oliebollen uit de regio

SOMEREN/HELMOND - ,,Ik heb wel eens op een andere plek oliebollen gehaald, maar hier zijn ze het lekkerst." Gerard Driessen uit Someren staat aan het oliebollenloket van Van de Mortel en bestelt er twaalf.

Dat de Somerense bakkerij wederom hoog scoorde in de nationale AD-oliebollentest, was dan ook klip en klaar voor hem.

In de oliebollentest hebben dit jaar maar twee kramen uit Zuidoost-Brabant een mooie score. Van de Mortel, als beste uit de regio, kreeg een 8 (25e plaats). De kraam op de Markt in Helmond staat met een mooie 7 op plek 47. Van de in totaal 160 bezochte kramen.

,,Ik vind een 7 te laag, voor mij had het best een 8 mogen zijn. Ik vind Van Hout de beste kraam van de stad", stelt Rudy Martina uit Helmond. ,,Zodra hij er weer staat kom ik hier altijd oliebollen halen." Hij neemt er rond lunchtijd twee mee om thuis op te eten.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.