Volledig scherm
© Thinkstock

Klanten van Somerense frietboer willen klein monument

SOMEREN - Vetes werden bij zijn frietwagen uitgevochten, er ontstonden relaties tijdens het wachten op een friet speciaal en generaties lang werd het lokale nieuws aan de toonbank bij Hennie Vermeulen besproken. Maar aan die historie op het Postelplein in Someren komt op 5 december een einde.

De ondernemer stopt er dan na een kleine veertig jaar mee. Enkele vaste klanten willen dat afscheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan en pleiten in een brief aan de gemeente voor een kleinschalig 'monument'.

"We beseffen dat een monument van bepaalde omvang (bronzen schuimspaan, vergulden muts) niet mogelijk is op het plein in verband met festiviteiten en markten. Een bescheiden tegeltje in de grond op de plek waar Hennies' kar stond, of een bordje met informatie in het bloemenperkje lijkt ons wel te realiseren", schrijft vaste klant Chris van Seggelen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.