Volledig scherm

Lintje voor imker Van den Boogaert uit Someren

SOMEREN - De Somerense imker Piet van den Boogaert (72) heeft zaterdagavond uit handen van burgemeester Alfred Veltman een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Hij is lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van den Boogaert heeft zich op verschillende vlakken ingezet voor de Somerense gemeenschap. Hij is sinds 1956 vrijwilliger, sleutelbeheerder, onderhoudsman en docent bij Bijenhoudersvereniging Ambrosius Someren. Sinds 2013 zet hij zich ook in voor de KBO, onder meer als decorbouwer van de toneelclub. Twee jaar langer is hij ook vrijwillig actief bij zorgcentrum Huize Witven. Eerder was hij ook jarenlang inzetbaar bij de ZLTO.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.