Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Natuurpoort bij Keelven in Someren begin 2017 open

SOMEREN - Het startgebouw van natuurpoort Vennenhorst nabij het Keelven in Someren wordt uiterlijk begin volgend jaar geopend.

In het pand komt onder meer boscafé De Soete Inval. Verder zijn er groepsruimten te huur en naast het gebouw komt een groot, verhard parkeerterrein. De totale kosten voor deze fase liggen tussen de half miljoen en één miljoen euro.

Dat blijkt uit een update van initiatiefnemers Frank Smeijers van de Hoijse Hoeve, Pieter Hurkmans van Stichting Natuurpoort Someren en de gemeente Someren. Zij werken al geruime tijd aan een grootschalig recreatieplan voor het gebied aan de Provincialeweg. Dat plan wordt in diverse fasen uitgewerkt.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.