Volledig scherm

Ozb in Someren met 2,5 procent omlaag

SOMEREN - De lokale lasten in Someren worden met enkele tientjes verlaagd. De coalitiepartijen (CDA, Lijst 6, Leefbaar Someren en PvdA) willen een verlaging van de ozb met 2,5 procent.

Dat wijzigingsvoorstel wordt donderdag bij de begrotingsbehandeling ingediend.

Inwoners gaan er 'een paar tientjes' op vooruit. "We krijgen er nog twee ton extra bij vanuit het rijk terwijl we al aan alle verplichtingen kunnen voldoen. Dan is het de vraag hoe ver je wilt gaan met het oppotten van geld. Dat willen we niet, dus we doen nu iets terug voor de inwoners. De ozb is de enige belasting die de burger rechtstreeks raakt", legt fractievoorzitter Jules Klessens van Lijst 6 de gedachte achter het wijzigingsvoorstel uit.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.