Volledig scherm
© Thinkstock

Striptekenaar Henk Wittenberg geeft presentatie in Someren

SOMEREN - Illustrator Henk Wittenberg houdt op maandag 24 oktober in hotel Centraal de presentatie Brabant, de geschiedenis in strip.

Hij vertelt over het ontstaan van de strip, die hij in 2012 samen met collega Danker Jan Oreel uitbracht. Ook praat hij over het productieproces van zo'n beeldverhaal en zal hij diverse onderwerpen in de geschiedenis toelichten. Er komt in de strip veel aan bod; denk aan de Romeinen, Jeroen Bosch, bedevaarten, Vincent van Gogh, de ontwikkeling van Eindhoven en Veghel en de wereldoorlogen. De bijeenkomst in het hotel op Wilhelminaplein 3 begint om 20.00 uur. Leden van Vrouwen Centraal hebben gratis toegang, niet-leden betalen 5 euro. Meer info is na te lezen op de website van de vrouwenvereniging.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.