Beeldenexpositie Lux et Terra
Volledig scherm
Beeldenexpositie Lux et Terra

Tweedaagse beeldenexpositie bij Lux et Terra in Lierop

LIEROP - Bij Lux et Terra in Lierop is zaterdag 8 en zondag 9 oktober een beeldenexpositie te zien. Er doen ongeveer dertig beeldhouwers aan mee.

Tijdens de tentoonstelling, die op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend is, zijn eveneens beeldhouwers aan het werk, zodat de bezoeker een duidelijk beeld krijgt van wat het werk inhoudt. Er worden op Oeijenbraak 2 (navigatie: Hogeweg 56) in Lierop ruim tachtig beelden geëxposeerd. Ook zijn er werken te koop.

Lux et Terra houdt ieder jaar in de herfst een expositie. Dit jaar is het de 36e keer. De toegang bedraagt 2 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen niets.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.