Volledig scherm
© Thinkstock

Wagenbouwers in Someren kampen met chronisch probleem

SOMEREN – Steeds moeilijker wordt het voor buurtschappen in Someren om locaties te vinden voor de bouw van een carnavalswagen.

Someren maakt nu een bestemmingsplan om het verenigingen gemakkelijker te maken. Ze zijn de nomaden in de carnavalswereld van Someren-Eind: leden van buurtschap De Plak. De afgelopen jaren reisden ze van de ene naar de andere bouwlocatie, vastigheid kwam er maar niet. Daar moet volgend jaar een eind aan komen zodra het nieuwe bestemmingsplan carnavals- en corsowagens is vastgesteld. Dan is de bouw in boerenschuren officieel geregeld en komen er mogelijkheden voor de bouw van demontabele hutten.

"We willen doorgaan met het bouwen, want anders ben ik bang dat de groep uit elkaar valt. De laatste jaren hebben we steeds geluk gehad met bedrijven die ons hielpen. Het gaat om een chronisch probleem", waarschuwt Sandra Vinken.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.