Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Wocom onderzoekt locatie Pauluskerk en De Weijers in Someren

SOMEREN - Woningbouwcorporatie Wocom onderzoekt de bouwmogelijkheden voor het terrein rondom gemeenschapshuis De Weijers en de Pauluskerk in Someren-Noord.

Volgens een woordvoerder van de corporatie worden de onderzoeksresultaten nog dit jaar bekend. De gemeente Someren is in gesprek met het bestuur van de parochie Heilige Franciscus over de aankoop van de kerk. Tegelijkertijd ligt er een plan voor grootscheepse renovatie van het naastgelegen wijkhuis voor Someren-Noord. De gemeente wil het gebied graag als één geheel herontwikkelen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.